AB’ye sempati D-8’e mesafe!

AB’ye sempati D-8’e mesafe!

Dünyanın kör ve sağır kaldığı Yemen, Filistin gibi vicdanları kanatan yaralara karşı Saadet Partisi sessiz kalmıyor.

Başta Yemen ve Filistin olmak üzere İslam dünyasındaki işgal ve katliamlara karşı dünya kör ve sağır bir tutum sergilerken Saadet Partisi, vicdanların sesi olmaya devam ediyor. Saadet Partisi Gençlik Kolları, Türkiye kamuoyu için harekete geçerken Saadet İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Türk Dışişleri’ne “Olaylara hep gözlemci kalıyorsunuz” eleştirisini getirdi.

KANAYAN YARALARI SARMAK İÇİN D-8’E ÖNEM VERİLMELİ

Cihangir İslam; Avrupa Birliği ve “Tiranlar Locası” olarak nitelendirdiği Şanghay Beşlisi’ne karşı AKP hükümetlerinin sempatisine karşın, Yemen, Filistin, Suriye gibi kanayan yaraları sarmak için Türkiye ve İslam dünyasını güçlendirip ayağa kaldıracak D-8’e sahip çıkmamasının büyük yanlış olduğunu vurguladı.

DIŞiŞLERi YEMEN’E NEDEN SESSiZ!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun şahsında Türkiye ve dış politikasına yönelik “Gerek İsrail’in zulmünde gerek Yemen’in zulmünde gerek Suriye hadisesinde, Libya’da, Uygur Türklerinin gördüğü muamelede sizi hep dışarıda görüyoruz, yani gözlemci gibisiniz.” eleştirisinde bulundu. Para üzerinden dış siyaset politikasını eleştiren Cihangir İslam, “Bir özelliğiniz de şu: AB’yle, Avrupa Birliği’yle mesafelisiniz ama bunun karşısında mesela bir D-8’in D-60, D-160 gibi büyüyerek gitmesi yani dünyada ekonomik yönden daha güçsüz ülkelerin örgütlenmesi şeklinde bir siyaset görmüyorum veya Bağlantısızlar benzeri bir siyaset görmüyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.