ABD’yi kana bulayan saldırgan Türk çıktı

ABD’yi kana bulayan saldırgan Türk çıktı

ABD'nin Washington eyaletinde bir alışveriş merkezinde beş kişinin ölümüne yol açan saldırganın Arcan Çetin olduğu açıklandı.

Söz konusu şahsa ait olduğu belirtilen bir Facebook sayfasından alınan bilgiye göre; Çetin, 20 yaşında ve  Oak Harbor kentinde yaşıyor.

Haberde, başta Hispanik görünümlü olduğu belirtilen Çetin’in, Adana’da doğduğu ve “Türk” takma isminin kullandığı aktarıldı.

FBI, Çetin’in terör bağlantısını ortaya koyan herhangi bir delile ulaşılamadığını açıklasa da Washington’dan yetkililer, “terör” dahil hiçbir ihtimalin şu aşamada dışlanamayacağını söyledi.

Güvenlik yetkilisi Mike Hawkey, Komo News’e yaptığı açıklamada, “Araçla giderken karşıdan karşıya geçen bir genç gördüm ve sürmeye devam ettim. ‘Evet bu o’ dedim. Hızla bir U dönüşü yaptım, ışıkları yaktım ve silahımı çıkardım” dedi.

38c492bb00000578-3806098-image-m-32_1474775338571
 

Hawkey, gözaltına alındığını söylediğinde, Çetin’in hiçbir karşılık vermediğini de sözlerine ekledi.

Hawley, Çetin’in yakalandığında “zombi gibi göründüğünü” ve üzerinde silah olmadığını söyledi.

asd
 

ABD MEDYASINDAKİ ÇEŞİTLİ İDDİALAR

KING 5 adlı yayın kuruluşu, Çetin’in babasından ruhsatlı üç silah aldığını ve Burlington’a bağlı Cascade Alışveriş Merkezi’ndeki Macy’s mağazasına gittiğini bildirdi. Habere göre; Çetin’in eski kız arkadaşı birkaç ay önceye kadar burada çalışıyordu. Haberde söz konusu kızın katliam anında mağazada olmadığı belirtildi.

FOX-Q13 adlı yayın organına göre Çetin, ateş açmadan önce birkaç kez bir kadının adını bağırdı.

arcan
 

ABD’Yİ SARSAN OLAY

Cuma gecesi tüfekli bir saldırgan Cascade Alışveriş Merkezi’nde dört kadını öldürdükten sonra kayıplara karışmıştı. Yaralı bir adam ise, daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Güvenlik güçleri, geniş çaplı bir arama başlattı ve görgü tanıklarının anlatımına göre; başta saldırganın koyu renk giyimli ve Hispanik görünüşlü olduğunu duyurdu.

myspace
 

Saldırının gerçekleştiği Cascade Alışveriş Merkezi, Seattle şehrinin 105 kilometre kuzeyinde bulunan Burlington kasabasında meydana geldi.

FOTO: REUTERS

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.