ABD'yi değil bizi dinle!

ABD'yi değil bizi dinle!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, “Senede 2 kez ABD'ye gideceğine, yılda bir Saadet Partisi'ne gel, Temel beyi dinle. Bu sıkıntıların hiçbiri yaşanmaz” dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı “Eylül Ayı İl Divan Toplantısı” İl Başkanlığı binasında gerçekleştirildi.  Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez'in yanı sıra; Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, Parti İl Başkanı Avukat Hasan Hüseyin Uyar, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, eski dönem başkanları, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak ve çok sayıda partili katıldı.  Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, toplantıda ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

img_3290.jpg

AK PARTİ EĞİTİMDE BECERİKSİZ

Yeni eğitim ve öğretim yılının karmaşa ile başladığını aktaran Genel Başkan Yardımcısı Bitmez, Türkiye'nin yaş ortalamasının 30 olduğuna dikkat çekti. Bu ortalamanın Türkiye için büyük bir zenginlik ve kaynak olduğunu belirten Bitmez, “Bunun bilincinde olmalıyız. Bu potansiyel ve enerjiden yeterince yararlanamıyoruz. Sebebi ise uygulanan yanlış eğitim politikasıdır” dedi. TEOG'un kaldırılması kararına yönelik açıklamalarda bulunan Bitmez, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan; başbakana, bakana danışmadan pat diye gündemi değiştirdi. Bu tarz açıklamalar, ilgililer ile görüşülmeden açıklanamaz. Fayda ve zarar analizleri yapılmalıydı. Ayrıca bu açıklamalar televizyon programlarında değil, hükümet programları kapsamında açıklanmalıdır. Eğitim, yap-boz tahtasına döndürüldü. 15 yıllık AK Parti hükümeti döneminde 6 bakan, 5 sistem değişti. Her yeni bakan önceki dönemi eleştiriyor. Sanki önceki bakan muhalefet partisinin bakanıymış gibi konuşuluyor. En beceriksiz bakanlık Milli Eğitim'dir.  Koalisyon hükümetlerinde dahi bu kadar bakan değişimi olmadı.”

img_3297.jpg

BATI ENDEKSLİ EĞİTİM OLMAZ

“Türkiye, sınavlar ülkesi. Çocuklar, at yarışı gibi hayata hazırlandırılıyor” diyen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, “Adını sayamayacağımız kadar sınav var. Eğitimde başarılı olan ülkelerde eğitimde sınav sistemi yok” açıklamalarında bulundu. Gayrimilli eğitim sisteminden bir an önce vazgeçilmesinin gerekliliğine değinen Bitmez, “Batıya endeksli bir eğitim anlayışı kabul edilemez. Eğitim, milli olmalıdır. Bunların hiçbiri bu iktidar döneminde olamaz. Olmayacağını da 15 yıldır görüyoruz” şeklinde konuştu. 

ŞAHSİYETLİ DIŞ POLİTİKAMIZ YOK

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışı seyahatleri ile ilgili önemli konulara yer veren Bitmez, Erdoğan'ın ABD'ye her yıl 2 kez ziyarette bulunduğunu aktardı. Bu ziyaretlerden Türkiye'ye fayda gelmeyeceğini kaydeden Bitmez, “ABD ziyareti gündeme gelince  bu kez başımıza ne gelecek diye düşünüyoruz” diye konuştu. Bitmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ziyaretin hemen ardından ABD, YPG'ye silah yardımı yaptı. Türkiye, ABD'nin dostudur denildi. Anlaşmalar yapılmasına, yeni uçak alınmasına karar verilmesine rağmen ABD, YPG'ye silah gönderdi. Bu, bir zillettir. ABD, terör örgütüne her tür yardımı yapacağını gözümüze baka baka söyledi. Türkiye'nin şahsiyetli bir dış politikaya ihtiyacı var. Her ziyaret sonrası ABD, biraz daha pervasız oluyor. Cumhurbaşkanlığı sitesine Yahudi cemaatleri ile yapılan ziyaretlerin fotoğrafları hemen atılıyor. Erdoğan'ın sağına Yahudi takkeli adamı oturtturuyorlar. Biz buna da Yahudilere de muhtaç değiliz ki.  Erdoğan, senede 2 kez ABD'ye gideceğine, yılda bir kez Kabe'ye ve Saadet Partisi'ne gelsin. Genel Başkanımız Temel beyi dinlesin. Bu sıkıntıların hiçbiri yaşanmaz.”

SİYONİST ABD İLE BİR YERE VARILMAZ

Türkiye'nin 820 milyar TL borcunun olduğunu söyleyen Bitmez, iktidarın liberal ekonomi politikası uyguladığını hatırlattı. Adil ekonomik düzenin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Bitmez, “AK Parti hükümeti, faizsiz bir ekonomik düzeni ortaya koymuyor. Buna niyet de etmiyor” dedi. Mevcut iktidarın ABD'yi her seferinde stratejik ortak gördüğünü, ABD'nin ise Türkiye'ye ihanet etmeye devam ettiğini yineleyen Bitmez, “Türkiye'nin güçlenmesi, omurgalı bir duruş sergilemesi ABD ile Rusya ile olmaz. İslam Birliği'nin yeniden kurulması lazım” ifadelerini kullandı.

Ülke gündemini meşgul eden Kuzey Irak'taki referanduma da değinen Bitmez, “Referanduma sesi çıkmayan tek ülke İsrail gibi gözüküyor. Siz bakmayın gizliden gizliye ABD ve Rusya da referandumun yapılmasını destekliyor” dedi. İslam topraklarının bölünmesinden yana olmadıklarını belirten Bitmez, şu ifadeler ile konuşmasını tamamladı: “Irak'ın halkı Müslümandır. Müslüman kanının akmasını istemiyoruz. Emperyalist güçlere, kapı aralanmamalı. Problemler çözülmeli. Askeri müdahale  en son seçenektir. Siyasi ve ekonomik ambargo uygulanmalı. Irak'ın petrol hatları Türkiye'den geçiyor. Petrol ticaretini ise mevut hükümete yakın kişiler yapıyor. Bu yüzden AK Parti böyle bir seçeneği hiç düşünmüyor.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum