ABD'ye hangi yaptırımı uygulayacaksınız?

ABD'ye hangi yaptırımı uygulayacaksınız?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği teşkilatı Zirvesi'nden bir yaptırım kararı çıkmayacağını belirterek "ABD'ye hangi yaptırımı uygulayacaksınız?" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu.

NTV canlı yayınında Kudüs'e ilişkin olarak yaşanan gelişmeler ve yarın toplanacak olan İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısını da değerlendiren Bakan Çavuşoğlu,"Yaptırım kararı çıkar mı?" sorusuna "Yaptırıma karşıyız" cevabını verdi.

Olağanüstü toplanacak olan İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde Filistin'in tanınması için çağrıda bulunulacağını kaydeden Çavuşoğlu, "ABD'nin aldığı bu karar güçlü bir şekilde reddedilecek yok sayılacak. ABD gibi bir ülkenin bu duruma düşmemesi gerekiyordu. ABD'ye hangi yaptırımı uygulayacaksınız? ABD'nin bu yanlıştan geri dönmesini bekleyeceğiz. Bu karar yok hükmünde sayılacak. Biz Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu tanıyoruz. 1967 öncesi sınırlar. Bu elbette yarınki metinde de olacak." ifadelerini kullandı.

 

 

 

SAADET LİDERİ KARAMOLLAOĞLU YAPTIRIM UYGULAMAYA ÇAĞIRMIŞTI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, önceki gün İstanbul’da düzenlenen tarihi mitingde yaptığı konuşmada, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 48 yıl önce Mescid-i Aksa’yı korumak için kurulduğunu hatırlatmış, “Yapılacak olan zirveden bildiri değil, yaptırım içeren kararlar bekliyoruz” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.