Abdüllatif Şener Beşar Esad'ın konuğu oldu

Abdüllatif Şener Beşar Esad'ın konuğu oldu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki 13 kişilik Türkiye Heyeti, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüştü.

Suriye'de temaslarına devam eden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki 13 kişilik Türkiye Heyeti, bugün Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüştü. 1 saat 45 dakika gerçekleşen görüşmenin ardından Esad, Türkiye Heyeti'ni kapıya kadar uğurladı.

ESAD İLE "ORTAK ÇALIŞMA" KARARI

Tam bir görüş birliğinin sağlandığı belirtilen görüşmede güvenlik, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda ortak çalışma kararı alındı.

“Türkiye'nin bölünmesi Suriye'nin bölünmesidir. Suriye'nin bölünmesi ise Türkiye'nin bölünmesi" diyen Esad, “Son zamanlarda sadece Türkiye'nin baş düşman olduğu izlenimi yaratıldı. Bu algı açısından sizin ziyaretiniz çok önemli oldu. Bölgenin geleceğini Türkler ve Suriyeliler olarak ortak belirlememiz bizi çok mutlu eder" dedi.

Doğu Perinçek, Esma Esad'ın bugün çağdaş kadını temsil ettiğini vurgulayarak Beşar Esad'a ve Esma Esad'a saygılarını sundu.

ABDÜLLATİF ŞENER DE ORADAYDI

Öte yandan görüşmeye eski milli savunma bakanlarından Barlas Doğu, İzmir Bağımsız Milletvekili Birgül Ayman, eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.