Abdullah Gül, İstanbul'da Coşkuyla Karşılandı

Abdullah Gül, İstanbul'da Coşkuyla Karşılandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevini Recep Tayyip Erdoğan'a devrettikten sonra geldiği İstanbul'da coşku ile karşılandı.Görevini Recep Tayyip Erdoğan'a devreden 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 yıldır...

Türkiye Cumhuriyeti'nin 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevini Recep Tayyip Erdoğan'a devrettikten sonra geldiği İstanbul'da coşku ile karşılandı.

Görevini Recep Tayyip Erdoğan'a devreden 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 yıldır kullandığı cumhurbaşkanlığı'na ait TC-CBK uçağı ile son kez İstanbul'a geldi. Abdullah Gül'ün gelişini saatler öncesinden bekleyen bazı vatandaşlar da, Devlet Konukevi önünde pankartlar açtı. Gül, saat 20.45'te İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne eşi Hayrünisa Gül ile birlikte son kez geldi. Cumhurbaşkanlığı görevini devrettiği için Gül, bundan sonra cumhurbaşkanlığı özel uçağını ve Devlet Konukevi'ni kullanmayacak.

Gül'ü, uçaktan inişi sırasında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve diğer yetkililer Apron'da karşıladı. Gülün tokalaşma ve selamlaşma merasimi, Devlet Konukevi'nden çıkana kadar yaklaşık 15 dakika sürdü.

Abdullah Gül, Devlet Konukevi'nden çıkışta kendisini pankartlar ve "Devletin gururu milletin onuru" şeklinde sloganlarla karşılayan coşkulu kalabalığı selamladı. Ardından da kendisini bekleyen bu kalabalığın içine karışarak sevinç gösterisinde bulunan vatandaşlarla tokalaştı, selamlaştı. Karşılama sırasında sadece pankartlar ve Türk bayrakları kaldıran vatandaşların herhangi bir parti bayrağı açmadığı görüldü.

Kalabalık içinde basın mensuplarının sorularını da kısa cevaplarla geçiştiren Gül, "Siyasi hayatınız nasıl olacak, partiye geri dönecek misiniz?" şeklindeki soruya "Her şey hayırlı olur, her şey daha iyi olur. Tekrar hepinize teşekkür ederim." cevabını verdi. Gül, "Bundan sonra ne yapacaksınız?" şeklindeki soru üzerine ise şunları söyledi: "Görürsünüz hep beraber takip edersiniz."

Gül, kalabalık içinde pankartla kendini karşılayan minik Azra Nur ve Ahsen Nur isimli kardeşlerle de özel olarak ilgilendi. Gül, daha sonra eşi Hayrünisa Gül ile birlikte özel otomobiline bindi. Otomobilinin penceresinden vatandaşları selamlayarak Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.