“abd’nin Rusya’yı İzole Girişimleri Başarısız Oldu”

“abd’nin Rusya’yı İzole Girişimleri Başarısız Oldu”

Rusya Dışişleri Bakanlığı Basın ve Enformasyon Dairesi Başkan Yardımcısı Mariya Zaharova, ABD’nin Rusya’yı izolet etme girişimlerinin teoride kaldığını ve başarısız olduğunu söyledi.Kommersant FM’e değerlendirmede bulunan Zaharova,...

Rusya Dışişleri Bakanlığı Basın ve Enformasyon Dairesi Başkan Yardımcısı Mariya Zaharova, ABD’nin Rusya’yı izolet etme girişimlerinin teoride kaldığını ve başarısız olduğunu söyledi.

Kommersant FM’e değerlendirmede bulunan Zaharova, “Rusya’yı izole etmek için girişimler var. Bunların başarısız olduğu ortada. Tüm ağır baskılara rağmen ABD ile işbirliği devam ediyor…” dedi.

ABD’nin Rusya’yı izole girişimlerinin teoride kaldığını ifade eden Zaharova, “İran nükleer programı ve Suriye’nin kimyasal silahlardan temizlenmesi gibi çok geniş bir alanda işbirliği sürüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna krizi nedeni ile Rusya ve Batılı ülkeler arasında ilişkiler kötüye gidiyor. Temmuz ayında ABD, Avrupa Birliği ve diğer müttefikleri Rusya’nın enerji, bankacılık sektörleri ve savunma sanayini hedef alan yaptırımları uygulamaya koydu. Rusya da buna karşılık Batılı ülkelerden gıda alımını durdurdu.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Ukrayna’nın doğu bölgesinde tansiyon düşmeden Rusya’ya yönelik yaptırımların kaldırılmayacağı uyarısında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.