Abd'nin Işid Operasyonunda 30 Kişi Öldü

Abd'nin Işid Operasyonunda 30 Kişi Öldü

ABD yönetiminin, IŞİD’in Suriye’deki mevzilerine yönelik bu sabah düzenlenen hava saldırısında IŞİD’e ait çok sayıda hedefin imha edildiği bildirildi. Saldırının görüntüleri yayınladı. Gece çekilen görüntülerde, hava saldırısında...

ABD yönetiminin, IŞİD’in Suriye’deki mevzilerine yönelik bu sabah düzenlenen hava saldırısında IŞİD’e ait çok sayıda hedefin imha edildiği bildirildi. Saldırının görüntüleri yayınladı. Gece çekilen görüntülerde, hava saldırısında IŞİD’e ait olduğu iddia edilen hedefler vuruluyor. Uçakların bombaladığı bölgede büyük çaplı patlamaların meydana geldiği ve hedeflerin yerle bir olduğu belirtiliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi yaptığı açıklamada, ABD ve müttefiklerinin operasyonunda 50 adet hava sadırının gerçekleştirildiğini bildirdi. Açıklamada IŞİD ve El Nusra Cephesi’nin hedef alındığı ifade edildi. Nusra’nın Rakka ve Dey EzZor’daki hedefleri vurulurken, Nusra Cephesi’nin Suriye’nin Kuzey Doğusu’nda yer alan Halep ve İdlib şehirlerindeki mevzilerinin hedef alındığı kaydedildi. Sabahın erken saatlerinde gerçekleşen saldırıda Nusra Cephesi militanlarının kayıp verdiği dile getiriliyor. Saldırılarda ayrıca aralarında sivillerin de olduğu 30 kişinin öldüğü açıklandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.