Abd’li Müşteşardan Neü’ye Ziyaret

Abd’li Müşteşardan Neü’ye Ziyaret

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Türkiye Büyükelçiliği Basın, Kültür ve Kamu Diplomasi Müsteşarı Jonathan Henick, Necmettin Erbakan Üniversitesi’ni (NEÜ) ziyaret etti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Türkiye Büyükelçiliği Basın, Kültür ve Kamu Diplomasi Müsteşarı Jonathan Henick, Necmettin Erbakan Üniversitesi’ni (NEÜ) ziyaret etti.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından misafir edilen Müsteşar Henick, Necmettin Erbakan Üniversitesi hakkında bilgi alarak iki ülke arasındaki öğrenci ve öğretim elemanı işbirliğinin daha da artırılmasını istediklerini belirtti.

Jonathan Henick, “Necmettin Erbakan Üniversitesi yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen yapmış olduğu çalışmalar ve aktivitelerle dikkat çekiyor. Biz de büyükelçilik olarak bu çalışmaları dikkatle takip ediyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesi ile ABD’deki üniversiteler arasında işbirliğinin geliştirilmesi hususunda ne gibi katkılar ve desteklerin olabileceği konusunu değerlendirerek, iki ülke arasında gerek öğrenci ve gerekse de öğretim elemanı işbirliğinin artırılmasını istiyoruz. Ayrıca üniversitenizi tekrar ziyaret ettiğimde bir konferans vermeyi isterim” şeklinde konuştu.

Üniversitelerine yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, “Necmettin Erbakan Üniversitesi genç bir üniversite olarak akademik ve öğrenci faaliyetleri anlamında ciddi başarılara imza atmıştır. ABD’deki bazı üniversitelerle öğrenci ve öğretim elemanı açısından mevcut ilişkilerimiz var. Elbette ki bu ilişkileri artırmak amaçlı yapılacak çalışmaların ve işbirliklerinin devamından memnuniyet duyarız” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.