Abd’li Heyet Türk Tarımını Araştırıyor

Abd’li Heyet Türk Tarımını Araştırıyor

Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı'ndan gelen heyet Türk tarımını araştırıyor. Bakanlık yetkilileri, Ankara’nın Polatlı Ticaret Borsası'nda incelemelerde bulundu. Borsa Başkan Vekili Ali Türkoğlu, ABD Tarım Bakanlığı Müsteşarı...

Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı'ndan gelen heyet Türk tarımını araştırıyor.

Bakanlık yetkilileri, Ankara’nın Polatlı Ticaret Borsası'nda incelemelerde bulundu. Borsa Başkan Vekili Ali Türkoğlu, ABD Tarım Bakanlığı Müsteşarı Kimberly Sawatzky, Buğday Analisti Teresa McKeivier ve Türkiye Tarım Ateşesi Jess Poulson’a borsada yapılan işlemler hakkında bilgi verdi. Türkoğlu, borsanın çeşitli ülkelerden gelen yabancı misafirleri ağırladığını söyledi. Türkoğlu, bazı ülkelerinde Ticaret Borsasının çalışma sistemini örnek model olarak aldığını belirtti. Türkoğlu ayrıca, Anadolu’nun en kıymetli buğdaylarının bu topraklarda yetiştiğini sözlerine ekledi.

Amerikan Tarım Bakanlığı için araştırma yaptıklarını dile getiren ABD Türkiye Tarım Ateşesi Jess Poulson, Polatlı’nın buğday anlamında önemli bir terminal olduğunu ifade etti. Poulson, Türkiye ile tarım anlamında çok ortak noktalarının olduğunu vurguladı. Türkiye’de bu yıl yaşanana kuraklığı yerinde görmek istediklerini anlatan Jess Poulson, "Amerika’daki Tarım Bakanlığı için çalışıyoruz. Burada ki bilgileri oraya sunmak istiyoruz. Bilgiler topluyoruz Dünya’nın dört bir yanından bilgiler topluyoruz ve global bir bakışla özellikle buğdayla ilgili. Türkiye’de bu sene kuraklık var. Türkiye önemli bir oyuncu. Bu sene farklı bir yıl olduğu için gelişmeleri kendi gözlerimizle görmek için buraya geldik. Türkiye ile tarım anlamında aslında çok ortak noktamız var. Hem ürünlerimiz benzer hem de Avrupa ile ticaret yapıyor Türkiye ile. Türkiye ile iyi bir işbirliğimiz var. Yüzyılı aşkın süredir bu işbirliği devam ediyor. Özellikle pamuk ve büyükbaş hayvancılıkta bu işbirliği devam ediyor." dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nden 4 çeşit buğday sınıfının olduğunu vurgulayan Buğday Analisti Teresa McKeivier, Amerika’daki buğday ile Türkiye’deki buğdayı karşılaştırmanın zor olduğunu söyledi. Daha sonra Ticaret Borsa Başkanı Vekili Ali Türkoğlu, ABD’li heyete borsaya gelen buğdayın hangi işlemlerden geçtiğini yerinde gösterdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.