Abd'den Irak'a Yeni Silah Sevkiyatı

Abd'den Irak'a Yeni Silah Sevkiyatı

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği yetkilisi Michael Bednarik, Irak'ın aldığı silahların sevkiyatının yakında yapılacağını bildirdi.

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği yetkilisi Michael Bednarik, Irak'ın aldığı silahların sevkiyatının yakında yapılacağını bildirdi. Bednarik ayrıca 800 adet top mermisinin de artık Irak'a ulaştığını söyledi.

Bednarik, düzenlediği bir basın toplantısında, 9 ay önce Apatchi helikopterlerin alınması ile ilgili Irak hükümeti ile anlaşmaya vardıklarını ancak Irak hükümetin parayı ödememesi nedeni ile teslimatın gecikeceğini ifade etti.

2 gün önce ABD'den 800 top mermisinin Irak Savunma Bakanlığı'na ulaştığını aktaran Bednarik, bugün de 99 High Fire tipi top mermisinin ulaşacağını belirtti.

F-16 uçaklarının Irak'a teslim edilmesi süreci ile ilgili de Bednarik şunları söyledi: "ABD, F-16 uçaklarının gelecek Eylül sonunda Irak'a gönderilmesini planlıyor."

UKRANYA'DAN 64 ZIRHLI ARAÇ IRAK'A ULAŞTI

Irak Savunma Bakanlığından yapılan bir açıklamaya göre, Ukrayna'nın gönderdiği 64 adet BTR-4 tipi zırhlı aracın Irak'a ulaştığı kaydedildi. Irak'ın 2009 yılında Kiev hükümeti ile 550 milyon dolarlık bir anlaşma imzalandığını aktaran Savunma Bakanlığı, Kiev'den 356 askeri araç daha alacaklarını ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.