Abd'de Cumhurbaşkanı Seçimi Heyecanı

Abd'de Cumhurbaşkanı Seçimi Heyecanı

ABD'nin New York şehrinde cumhurbaşkanı seçimi için oy verme işlemi yerel saatle 08.30'da başladı. New York ve civar eyaletlerde yaşayan Türk vatandaşları cumhurbaşkanı seçimi için bugün sabah saatlerinden New York'taki Türkevi'nde kurulan...

ABD'nin New York şehrinde cumhurbaşkanı seçimi için oy verme işlemi yerel saatle 08.30'da başladı. New York ve civar eyaletlerde yaşayan Türk vatandaşları cumhurbaşkanı seçimi için bugün sabah saatlerinden New York'taki Türkevi'nde kurulan 15 sandıkta ilk kez oy kullanmaya başladı.

New York’ta, basın mensuplarının Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi karşısında bulunan Türkevi’nin üç katında hazırlanan sandıklardan oy kullanma işleminden görüntü almasına izin verildi. Yurt dışında oy kullanmanın çok önemli olduğunu söyleyen bir vatandaş, "Pozitif veya negatif bir yorum yapmıyorum. Göreceğiz bakalım Türkiye demokratik mi yürüyecek yoksa daha az mı demokratik olacak. Ondan hiç emin değilim?" diye konuştu.

Oy kullanan vatandaşlardan Meşve Vardar, İstanbullu olduğunu ancak 15 yıldır New York’ta yaşadığını ifade ederek, oy kullanmanın çok heyecan verici olduğunu söyledi.

17 yıldır ABD’de yaşayan Ceren Bingöl, oy kullanmak için erken kalktıklarını belirterek, çok heyecanlı olduklarını belirtti. Oy kullanmak için sabah erken kalktıklarını ifade eden Bingöl, "Türkiye'nin hali ortada. Bir değişime ihtiyaç var. Benim kişisel olarak istediğim bir yöne gitmiyor. Umarım her şey değişir, güzel günlere geri döneriz. Umarım her şey güzel olur." diye konuştu.

ABD’de ilk turu bugün başlayan cumhurbaşkanı seçimine ilişkin oy kullanma işlemi, 3 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Seçimin ikinci tura kalması halinde oy verme işlemi ABD'de 17-20 Ağustos arasında tekrarlanacak. ABD genelinde 85 bin 683 kişi oy kullanabilecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.