ABD üsleri kapatılsın

ABD üsleri kapatılsın

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi derneğin genel merkez yöneticilerinin katılımıyla Kayacık Koruluk Alanında Ağustos ayı il divan toplantısını gerçekleştirdi

Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan program, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak'ın konuşması ile devam etti. İl divan toplantılarının önemine vurgu yapan Parlak, "Temmuz ayı divan toplantımızı hayırlara vesile olur inşaallah. Biraraya gelmek maksadıyla böyle bir program organize ettik. İnşaallah daha iler noktalarda daha iyi çalışmak için olaylara bakış acımız bir seneye değerlendirip daha iyi ne yaparız ona bakacağız" dedi.

15 TEMMUZ'UN ARKASINDA ABD VAR

15 Temmuz'un İncirlik üssünde planlandığı söyleyen Parlak, "Geçen sene 15 Temmuz hadisesi oldu. 15 Temmuz'un üzerinde 1 sene geçti bizler AGD olarak  14 Temmuz'da Adana'da bulunan incirlik üssüne yürüdük. Bu protesto çok önemliydi. Türkiye'den çok sayıda kişi katıldı. Bizde Konya'dan gittik. Orada 15 Temmuz protestosunun gerçekleştirdik. 15 Temmuz hadisesinin arkasında Amerika olduğunu ve planlama noktasının incirlik üssü olduğunu hatırlatmayı amaçladık. İncirlik üssünün ve bölgemizde bulunan Amerikan üslerinin kapatılması gerektiğini belirttik. Bu anlamda Sivrisinekle değil bataklığın kurutulmasıyla uğraşan bir Milli Görüş var" sözlerini kullandı.

4-1-027.jpg

KUDÜS FİLİSTİN'İN BAŞKENTİDİR

Parlak, "Mescidi Aksa'nın kapatıldığı haberi geldi. Kudüs'te her gün çeşitli hadiseler oluşuyor. Her gün şehitler veriyoruz. Hakikaten içler acısı bir durumdayız. Biz Kudüs mitingini 30 Temmuz'da yaptık. O gece Mescidi Aksa'nın etrafında Yahudiler Kudüs İsrail'in başkentidir gibi sloganlar attılar. Biz o gece 3'te İsrail İstanbul Konsolosluğu önünde 'Kudüs Filistin'in başkentidir' sloganları attık. Gayrimüslimler emelleri için gece gündüz çalışıyorlar. Bizlerde Müslümanlar olarak çok çalışmalıyız. Kudüs meselesi ile alakalı bir ve beraber olmalıyız. Kudüs bir İslam davasıdır. Bir araya gelelim. Aramızda ki farklılıkları rafa kaldıralım dedik. Ve hamd olsun Büyük Kudüs mitinginde her kesimden insan vardı. İlerde çocuklarımıza ve torunlarımıza 30 Temmuz'da Büyük Kudüs Mitingine katıldığımızı söyleyeceğiz" şeklinde konuştu.

TEK ÇÖZÜM İSLAM BİRLİĞİDİR

İslam dünyasında ki zulmün bitmesi için tek çözümün İslam Birliği olduğuna dikkat çeken Parlak, "Milli görüş Türkiye'de ve dünyada Müslümanları bilinçlendiriyor. Şer bildiklerimizde hayır, hayır bildiklerimizde de şer olabilir. Kim hangi partiden olursa olsun Mescid-i Aksa ve Kudüs meselesi hepimizin meselesidir. Bu mesele ile ilgili bütün Siyasi partiler ve STK'lar ile görüşmeye hazırız.

İslam İşbirliği teşkilatının asıl hedefi Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı korumaktır. Bu teşkilatın üyeleri İstanbul'da bir araya geldiler ve ne yazık ki cılız bir ses çıkardılar. Biz 57 ülkeyiz Büyükelçilerimizi çekiyoruz veya İsrail Büyükelçilerini geri gönderiyoruz diyemediler. Rahmetli Erbakan hocamızın D8 toplantılarında belirttiği husus yine ortaya çıkmış oldu. Kendi ortak sistemimizi yıllardır oluşturamadık. Ekonomik iş birliğimizi ortaya koyamadık. Hocamız İsrail güçten anlar diye defalarca belirtmişti. Akan kanın ve gözyaşlarının dinmesi için tek çare İslam Birliğindedir" ifadelerini kullandı. İlçe teşkilatlarının rapor sunumu ve yemek ikramı ile devam eden programın sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.