ABD Suriye'den çekilecek mi? Çok büyük oyun var

ABD Suriye'den çekilecek mi? Çok büyük oyun var

Erol Mütercimler, "ABD Suriye'den çekiliyor" diye sevinenlere seslenerek ABD'nin Suriye'de İsrail'i rahatlatmak için kalmaya devam edeceğini söyledi.

Stratejist Dr.Erol Mütercimler katıldığı bir televizyon programında Trump'ın sürpriz bir kararla ABD askerini Suriye'den çekme söylemiyle ilgili çok önemli analizlerde bulundu.

ABD Suriye'den çekiliyor diye sevinenlere seslenen Erol Mütercimler bunun arkasında çok büyük oyun var dedi.

ABD SURİYE'DEN ÇEKİLECEK Mİ?

Erol Mütercimler, ABD bütün dünyaya davulla zurnayla ilan etmiş olduğu 'Genişletilmiş Orta Doğu Projesi'nden vazgeçmediği müddetçe, 1979'dan itibaren parçalamak istediği İran politikasından vazgeçmediği müddetçe  ve tüm ortadoğuyu kan gölüne çevirmesinin asıl gayesi olan İsrail'den vazgeçmediği müddetçe Suriye'den çekilmeyeceğini ifade etti.

Başından beri AK Parti hükümetinin Suriye politikasını yanlış yönettiğini son zamanlardaki Fırat'ın doğusuna yapılacak operasyonda dik duruşlarının doğru olduğunu fakat bu dik duruşun Trump'ın sadece söylemlerini değiştirdiğini eylemlerde bir değişikliğe gitmediğini söyleyen Mütercimler, "Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin'in ifadelerini lütfen anımsayalım, Putin,. Trump'a güvenilmez Afganistan'da çekileceğim dedi bugün Afganistan'dan hiç çekilme diye bir şey söz konusu değil Suriye'den de bugüne kadar çekilmeye yönelik bir eylem, faaliyet görmedik" dedi.

TEK AMAÇ iSRAİL'İ RAHATLATMAK

ABD'nin orta doğudaki ülkeleri ve Türkiye'yi parçalamak istemesinin tek amacının İsrail'i rahatlatmak ve İsrail’in siyasal sınırlarının genişletilmesi olduğunu söyleyen Mütercimler ABD'nin bu doğrultuda hareket ettiğini tırlarca silah taşıdığı Suriye'den eli boş çıkmayacağını söyledi.

Mütercimler ABD'nin bölgede İsrail'i rahatlatmak adına bugün itibariyle uyguladığı strateji Arap olan Müslümanlarla Arap olmayan Müslümanları birbiriyle savaştırmaktır. Bütün yaptığı hamleleri bu doğrultuda yapıyor dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum