ABD Suriye'de IŞİD hedeflerini vurdu

ABD Suriye'de IŞİD hedeflerini vurdu

ABD, Suudi Arabistan, Ürdün, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Suriye'deki Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerini vurduğu belirtildi.

ABD'den, Irak'ın ardından Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik operasyon geldi. ABD Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün gibi Arap ülkeleri destek verdi. Şu ana kadar en az 20 noktanın vurulduğu operasyonda, insansız hava araçları ve avcı uçaklar kullanıldı.

PENTAGON DOĞRULADI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) operasyonu doğruladı. Bugün sabaha karşı başlatılan operasyonda örgütün Suriye'nin Rakka kentindeki karargahlarının hedef alındığı belirtiliyor.

Pentagon, IŞİD hedeflerinin avcı ve bombardıman uçakları ve Tomahawk füzeleriyle vurulduğunu duyururken, AP'nin haberine göre hedefler arasında, IŞİD'in Suriye'deki kontrol merkezleri, ikmal tesisleri, eğitim kampları ve diğer kritik noktalardaki lojistik yerler vardı. Ayrıca, haberde saldırıların bir kısmının örgütün Rakka'daki kumanda merkezine düzenlendiği belirtildi.

KONTROL NOKTALARI VURULDU

Suriyeli kaynaklar da, Rakka'da örgüt militanlarının kullandıkları binalar ve kontrol noktalarının vurulduğunu belirtti. Ayrıca ABD, operasyonu önceden BM Temsilcisi aracılığıyla Şam yönetimine bildirdi. Suriye'deki bu operasyon, ABD ve müttefiklerinin, Suriye’deki IŞİD hedeflerine düzenlediği ilk operasyon olma özelliğini taşıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.