'ABD müttefikliğin gereğini yerine getirmeli'

'ABD müttefikliğin gereğini yerine getirmeli'

Konya AK Parti Milletvekili Halil Etyemez, “ Ülkemiz üzerinde emelleri olanlar, içimizde sürekli bir kaos ve kargaşa çıkarmak için uğraşıyorlar. Milletin iradesi ile tecelli etmiş bir devletin normalleşip, halkına hizmet eder halde olmasını en çok biz des

AK Parti Konya Milletvekili Halit Etyemez, İl Binasında düzenlenen basın toplantısı ile gazetecilerin sorularını yanıtladı. Etyemez, 15 Temmuz gecesi düzenlenen askeri darbe girişimini kınadı. Milletin vergisi ile alınmış tankların, halka doğrultulduğunu ve bunun hiçbir gerekçesinin olmadığını söyleyen Etyemez, “Rütbeli asker teröristleri tarafından yapılan bu saldırı, haince ve bugüne kadar hiç görülmemiş bir şekilde gerçekleştirildi. Ciddi bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. Milletimiz çıplak yumruğu ile tanklara karşı direnerek ve sokaklara çıkarak, milli iradesine sahip çıktı. Dünyada görülmemiş bir örnek göstererek, milli iradeye nasıl sahip çıkılabilir sorusunun cevabını öğretmiştir” dedi.

KISITLAMA OLMAYACAK

Milletin sokaklarda10 gündür iradesine sahip çıktığını belirten Etyemez, “Konya halkı, diğer siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları büyük bir birlik gösterisinde bulunmuşlardır” diye konuştu. OHAL'in gerekli olduğunu, ülkenin ve hiçbir vatandaşın bu süreçte zarar görmeyeceğini dile getiren Etyemez, şunları kaydetti: “Önemli bir dönüm noktası yaşıyoruz. 3 aylığına OHAL ilan edildi. Temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanacağına dair bizlere eleştirilerde geldi. Fakat, hiç kimse en ufak bir endişeye bile kapılmasın. Gerek Cumhurbaşkanımız gerek Başbakanımız gerekse bizler üzerine basa basa söyledik. Demokrasiye ters, özgürlükleri kısıtlayıcı hiçbir yaptırım yaşanmayacak. OHAL, sıkı yönetim değildir. Normal şartlarda devletin işleyişini sağlayacak bir uygulama modelidir. Devletin içerisindeki hain terör örgütüne bulaşmış olanların temizlenmesi için gereklidir. Çağdaş dünya denilen yerlerde bu uygulamayı görmek mümkündür. Bizde yaşanan bir terör eyleminde sessiz kalanlar kendi ülkelerinde yaşananlara çifte standartlı bakıyorlar. Bizimle dost olan ülkelerden dostluğun ve müttefikliğin gereğini yerine getirmelerini istiyoruz. FETÖ'nün elebaşının ABD'de barınıyor olması ve orayı bir karargah gibi kullanması ABD'nin aklını başına alması için önemli bir olaydır. Kanun hükmündeki kararname ile ciddi bir temizlik yapılacak. Devlet kurum ve kuruluşlarının vesayetlerden kurtularak hizmet etmesi lazım.  Ülkemiz üzerinde emelleri olanlar, içimizde sürekli bir kaos ve kargaşa çıkarmak için uğraşıyorlar. Bunun örneklerini tarihte de gördük."  

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.