ABD Kürt devleti kurmak istiyor

ABD Kürt devleti kurmak istiyor

Konya Aydınlar Ocağı’nda, Avrupa tarafından Osmanlı Devleti ile Ortadoğu’yu parçalayan gizli anlaşmaları anlatan Prof. Dr. Caner Arabacı, “Amerika, sınırları Sevr’de belirlenen coğrafi bölgede Kürdistan’ı kurmak için uğraşıyor” dedi

Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nin bu haftaki Pazartesi Sohbetleri’nde, “Birinci Dünya Savaşı’nın 100.Yılında Ortadoğu’ya Yön Veren Gizli Anlaşmalar ile Mondros Mütarekesi” dile geldi. NEÜ   ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Caner Arabacı, Ortadoğu üzerine Djuvara’nın “Türkiye Üzerine 100 Plân” adlı eseri olduğunu hatırlatarak “1914’e kadar hıristiyan dünyasının yaptığı parçalama planı 100 tanedir. 1914’de 1.Dünya Harbi başladı. 1915 ile 1918 yılları arasında gizli anlaşmalar, deklarasyonlar dönemi ve mütarekeler var. Mütarekelerin ardından doğrudan barış antlaşmasını yapmak üzere konferanslar var. Paris Konferansı gibi.. Londra konferansı görüşmeleri gibi..  Sevr Antlaşması gibi.. Sevr’den sonra Lozan deriz ama Lozan’dan önce de antlaşmalar var. Mudanya Ateşkesi gibi.. Gümrü, Kars ve Moskova Anlaşmaları gibi.. Özellikle Mondros ve Mondros’a en yakın olan anlaşmalar; Türkiye’nin ve Osmanlı Devleti’nin yeniden –önceki 100 plandan ayrı olarak- bölüşümü ve bu bölüşümü bir şekilde resmiyete geçirme, gizli saklı paylaşma çalışmalarını legal hale getirme, resmi hale getirme çalışmaları var. Aslında Mondros Antlaşması, gizli anlaşmaların meşru hale getirilmesi demek.” dedi.

BATI’NIN AMACI YERYÜZÜNÜ SÖMÜRMEK

Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sohbette tarihçi-yazar Caner Arabacı, Avrupalıların bilim ve teknolojide ilerlediklerini fakat “yeryüzüne huzur verecek, yeryüzünde insanca bir hayat yaşatacak bir nizamı asla gerçekleştiremediklerini” ifade ederek “Batı, bilim ve teknolojideki gelişmişliklerini yeryüzünü sömürmek, bütün dünyayı Avrupa’nın hizmetine verebilmek için bir vasıta haline getirmek içindi. Dünya Harbi o insanlık dışı düşüncenin bir uygulaması idi. On milyonlarca insan öldü. 2.Dünya Harbinde ölen insan miktarı ise 60 milyon idi. Onu 70 milyona kadar uzatanlar var. Birinci Dünya Harbi de İkinci Dünya Harbi de Avrupa’nın çıkardığı bir kemik harbidir. Yeryüzünü paylaşma harbidir.” dedi.

MİLLİ MÜCADELE’NİN MERKEZİ KONYA

Mondros Ateşkes Antlaşması’nı “Türk milletinin ölüm fermanı” olarak nitelendiren Arabacı, “Mondros Türk milletini yok etme planıdır. Bu antlaşma bir dikte anlaşması idi. Bu antlaşma sıradan bir ateşkes değildir. Zaman sınırı konulmadığı için Osmanlı’yı parçaladılar ve sonra da Anadolu’yu işgal ettiler. Bunun üzerine Osmanlı’nın B Planı devreye sokuldu. Şubat 1919’da Konya Merkez olmak üzere Mersinli Cemal Paşa komutasında Milli Mücadele başlatıldı. 45 bin kişiden oluşan Kuvayı Milliye’yi Mersinli Cemal Paşa örgütlemiştir. Görev, Osmanlı generalleri tarafından ve Osmanlı’nın B Planı gereğince verilmiştir.” dedi.

AMERİKA SEVR’DEKİ KÜRDİSTAN’I KURUYOR

Sohbetin soru-cevap kısmında kendisine sorulan soruları da cevaplandıran Arabacı, Lozan’ı kabul etmeyen Amerika’nın, Sevr’deki maddeleri uygulamaya başladığını belirterek “Amerika, Sevr’in maddelerinde yer alan ve sınırları da Sevr’de belirlenen yer ve bölgede Kürdistan’ı kurmak için uğraşıyor” dedi. Kars’ın Kâzım Karabekir Paşa tarafından kurtarılmasıyla Milli Mücadelenin önünün açıldığını söyleyen Arabacı, “Birinci Dünya Savaşı devam ediyor mu? Türkiye’yi Türk-İslâm coğrafyasında bekleyen fırsat ve riskler nelerdir?” sorularını da şöyle cevaplandırdı: “Birinci Dünya Savaşı belki bitti ama Osmanlı’yı paylaşma çalışmaları ve Haçlı  saldırıları devam ediyor.  Bizim Türkiye olarak yollara İslâm Birliğini sağlayacak taşları döşememiz lâzım. Bu da savunma sanayide teknolojimizi geliştirme, eğitimle ve deve dişi adamlar yetiştirmekle olur.” Prof. Dr. Caner Arabacı’ya derneğin hediyesini ise, Hisder Başkan Yardımcısı Mustafa Dündar ve Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü birlikte verdiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.