Abd İstanbul Başkonsolosluğu’nda ‘tozlu Zarf’ Alarmı

Abd İstanbul Başkonsolosluğu’nda ‘tozlu Zarf’ Alarmı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İstanbul Başkonsolosluğu’na gönderilen zarf içerisinde sarı renkte toz çıktı. AFAD ve UMKE görevlileri zarftan çıkan tozdan numune alarak konsolosluktan ayrıldı. Zarfın incelenmek amacıyla ABD’ye gönderileceği...

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İstanbul Başkonsolosluğu’na gönderilen zarf içerisinde sarı renkte toz çıktı. AFAD ve UMKE görevlileri zarftan çıkan tozdan numune alarak konsolosluktan ayrıldı. Zarfın incelenmek amacıyla ABD’ye gönderileceği öğrenildi.

Almanya, Belçika ve Kanada Konsolosluklarına, sabah saatlerinde zarf içinde sarı renkte toz gönderilmesinin ardından, aynı zarftan ABD İstanbul Başkonsolosluğu’na da gönderildiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, başkonsolosluk görevlilerin saat 12.30 sıralarında açtıkları zarftan sarı renkte toz çıkması üzerine durumu polis, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’ne (UMKE) bildirdi. Başkonsolosluğu gelen AFAD ve UMKE görevlileri, inceledikleri zarftaki tozdan numune aldı. Görevliler, gerekli incelemelerin ardından başkonsolosluktan ayrıldı.

AFAD ve UMKE ekipleri, sarı renkteki tozdan numune alırken zarfın incelenmek üzere ABD’ye gönderileceği bildirildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.