Abd Büyükelçiliği: Ricciardone’nin Sözleri Yanlış Aktarıldı

Abd Büyükelçiliği: Ricciardone’nin Sözleri Yanlış Aktarıldı

ABD Büyükelçiliği, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile görüşen Büyükelçi Ricciardone’nin sözlerinin çarptırıldığını söyledi.

ABD Büyükelçiliği, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile görüşen Büyükelçi Ricciardone’nin sözlerinin çarptırıldığını söyledi. Elçilik, ‘‘İşte gerçekten söyledikleri’’ diyerek Ricciardone’nin yaptığı açıklamanın tamamına yer verdi.

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone önceki gün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’le bir araya geldi. Bir kısım medyada Ricciardone’nin Şahin’le Fethullah Gülen Hocaefendi konusunda fikir birliği içinde olduğuna dair yapılan haberlerin gerçekleri yansıtmadığı ortaya çıktı. ABD Büyükelçiliği, resmi Twitter hesabından "Büyükelçinin sözleri yanlış aktarıldı. İşte gerçekten söyledikleri" ifadeleriyle yaptığı paylaşımda 14 Nisan’daki görüşme çıkışında yapılan açıklamaya yer verdi. ABD Büyükelçiliği’nin sözkonusu iddialar üzerine Büyükelçi'nin yaptığı gerçek açıklama şu şekilde: "Büyükelçi Ricciardone: Merhabalar. Günaydın.

Soru: (İngilizce) Toplantınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Büyükelçi Ricciardone: Evet gayet normal olarak Sayın Şahin’le olağan görüşmelerden birisini yaptık. Ayrıca Sayın Aktay ile tanışmıştım. Onun için geldim. Yerel konular, bölgesel konular konuşmuştuk. Gayet güzel görüşmelerimiz vardı. O kadar.

Soru: Efendim uzun bir görüşme oldu. Hangi başlıkları konuştunuz bizimle paylaşabileceğiniz?
Büyükelçi Ricciardone: Yani bütün bugünkü konuları konuştuk. Ukrayna, Suriye, Irak, İran, Kıbrıs, Israil, Filistin. Amerika ve Türkiye arasındaki ilişkilerimizi görüştük, konuştuk. Her şey yani.

Soru: Fethullah Gülen gündeme geldi mi?
Büyükelçi Ricciardone: Biz sadece ilişkilerimiz… İngilizce söylersem daha iyi olur. (İngilizce) İkimiz de Türk-Amerikan ilişkilerini sizin siyasetinizden uzak, Türk ve Amerikan çıkarlarına saygı duyacak şekilde yüksek seviyede tutmanın önemi konusunda fikir birliğine vardık. Ve günümüz dünyasının problemleri ve aynı zamanda fırsatları konularındaki iş birliğimizi nasıl ilerletebiliriz, onları tartıştık. Bunları konuştuk.

Soru: Efendim Amerikan Senatosu’ndaki sözde Ermeni Soykırımı Tasarısı’nı da görüştünüz mü acaba?
Büyükelçi Ricciardone: (İngilizce) Tabii ki görüştük. Kongremiz ve sizin meclisiniz hakkında konuştuk ve çok güzel bir sohbet gerçekleştirdik.

Soru: (İngilizce) Efendim, Sayın Gökçek’i tebrik edecek misiniz?
Büyükelçi Ricciardone: (İngilizce) Tüm belediye başkanlarını tebrik ettim. Bu konuyu da konuştuk. Başkan Gökçek’e saygı duyuyorum ve partiyi ülke çapında yakaladığı büyük başarıdan ötürü tebrik ediyorum. Çok teşekkürler."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.