Abd, Ukrayna’daki Seçimleri Tanıyacak

Abd, Ukrayna’daki Seçimleri Tanıyacak

ABD, Ukrayna’da 26 Ekim’dE gerçekleşecek parlamento seçimleri ve özel statüye sahip Donbass’ta 7 Aralıkta yapılacak yerel seçimlerin meşruiyetini tanıyacağını açıkladı.ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki konuya ilişkin...

ABD, Ukrayna’da 26 Ekim’dE gerçekleşecek parlamento seçimleri ve özel statüye sahip Donbass’ta 7 Aralıkta yapılacak yerel seçimlerin meşruiyetini tanıyacağını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki konuya ilişkin açıklamasında; “ABD, Ukrayna’da iktidarın parlamento seçimlerindeki hazırlık çabalarını değerlendiriyor. Vatandaşların, demokratik sürecin iradesini engellemek için dışarıdan yapılacak her türlü girişimi kınıyoruz.” dedi.

Jen Psaki, hafta sonu yapılacak seçim haricindeki “seçim süreçlerinin” yasal olarak tanınmayacağını söyledi.

Ukrayna genelinde pazar günü halk erken genel seçimler için sandık başına gidecek. Merkez Seçim Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, Ukrayna Parlamentosu’ndaki 450 sandalye için 6 bin 670 milletvekili adayının yarışacağı bildirildi. Parlamento seçimlerinde, 21 ülkeden 2 bin 321 uluslararası gözlemci görev yapacak. Ukrayna’nın yurtdışı temsilciliklerinin bulunduğu ülkelerde, 112 seçim bölgesi oluşturuldu. Türkiye’deki Ukrayna vatandaşları da; Ankara ve İstanbul’da oylarını kullanabilecek.

Rusya'ya bağlanan Kırım ve Sivastopol’de seçimlerin ne şekilde gerçekleşeceği belirsizliğini korurken, Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde bulunan Donetsk ve Lugansk’ta ise katılımın düşük olması bekleniyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.