Abd, Kazakistan’ın Dtö Üyeliğini Destekliyor

Abd, Kazakistan’ın Dtö Üyeliğini Destekliyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kazakistan’ın Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyeliğini desteklediği belirtildi. Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov ile bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kery, ülke olarak Kazakistan’ın...

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kazakistan’ın Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyeliğini desteklediği belirtildi. Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov ile bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kery, ülke olarak Kazakistan’ın DTÖ üyeliğine tam destek verdiklerini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD’nin New York şehrinde iki bakan biraraya geldiği hatırlatıldı. Görüşmede iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Kazakistan’ın DTÖ üyeliği gibi konuların ele alındığı ifade edildi. İkili zirvede ABD Dışişleri Bakanı John Kery’nin, Kazakistan’ın uluslararası arenada her geçen gün daha etkin söz sahibi olmaya başladığına dikkat çektiği belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ikili görüşmede ayrıca bölgesel ve küresel konuların ele alındığı; Kazakistan ve ABD arasındaki stratejik ortaklık ve işbirliği gibi konuların görüşüldüğü ifade edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.