Abd, Güney Kore'ye Yeni Büyükelçi Tayin Etti

Abd, Güney Kore'ye Yeni Büyükelçi Tayin Etti

ABD hükümetinin Güney Kore'ye yeni büyükelçisini tayin ettiği açıklandı.ABD Senatosunun Dış İlişkiler Komitesi'nden, Güney Kore'ye tayin olunan yeni büyükçesinin Devlet Başkanı Barak Obama'nın uzun müddettir müşaviri olarak görev...

ABD hükümetinin Güney Kore'ye yeni büyükelçisini tayin ettiği açıklandı.

ABD Senatosunun Dış İlişkiler Komitesi'nden, Güney Kore'ye tayin olunan yeni büyükçesinin Devlet Başkanı Barak Obama'nın uzun müddettir müşaviri olarak görev yaptığı bilinen 41 yaşındaki Mark Lippert'in olduğu açıklandı.

Mark Lippert'in ABD'nin Kore'ye tayin ettiği en genç büyükelçisi olduğu ve uzun müddet ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in yanında görev yaptığı ve 2011-2012 yıllarında Asya-Pasifik bölgesinde güvenlik meseleleri üzre müşavir olarak çalıştığı biliniyor.

Lippert'in, yeni görevinde Kuzey Kore sorunlarının yanı sıra, sürekli ertelenen ve ABD'nin bölgedeki askeri yönetimi Güney Kore'ye devredilmesini öngören anlaşmanın imzalanması, ABD'nin, bölgede kısa ve orta menzilli tehdit unsurlarına karşı geliştirilmiş Bölge Yüksek İrtifa Hava Sasvunması (THAAD) sisteminin Kore Yarımadası'na monte etmek istemesi gibi konuları öncelikli olarak ele alacağı bekleniyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.