Ab Fonları Eğitim Ve Göçmenler İçin Harcanacak

Ab Fonları Eğitim Ve Göçmenler İçin Harcanacak

Avrupa Birliği (AB) Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) sosyal projeler ile yeni istihdama destek için 627 milyon Euro yardımda bulunacak. AB Sosyal Fonu’ndan (ESF) akacak yardımı KRV 2020 yılına kadar kullanabilecek. KRV yardımın 375 milyon Euro’sunu...

Avrupa Birliği (AB) Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) sosyal projeler ile yeni istihdama destek için 627 milyon Euro yardımda bulunacak. AB Sosyal Fonu’ndan (ESF) akacak yardımı KRV 2020 yılına kadar kullanabilecek. KRV yardımın 375 milyon Euro’sunu fakirlik ile mücadelede ve yabancıların dışlanmasına karşı kullanacak.

KRV Uyum Bakanı Guntram Schneider, “Toplumda zengin-fakir uçurumunun artması ile toplum kendi içinde bölünmelere başladı” diyerek KRV’lilerin fakirlik sınırının altında yaşayanlarının arttığına dikkat çekti. Schneider ayrıca KRV’deki her beş çocuktan birinin dar gelirli ailede büyüdüğüne de vurgu yaptı.

Bunun önüne geçebilmek için uzun süreli işsizler için sosyal iş piyasası teklifinde bulunan SPD’li siyasetçi, böylece tekrar iş bulma şansı olmayan bu insanların önünün açılacağını iddia etti. Schneider, AB’den alınan fonların harcanacağı bir diğer alan olarakta göçmenlerin fakirliğini seçti. Fakir göçmenlerin hem yoksulluktan kurtulmaları hemde toplum tarafından her alanda dışlanmalarının önüne geçmek isteyen Schneider, bu insanların okul ve mesleki eğitimlerine yatırım yapacak.

Schneder “Göçmenlerin çoğu burada kalmayı istiyorlar vede kalacaklar.” dedi ve eyaletteki kalifiye eleman sıkıntısının olduğu yerde göçmenlere mesleki eğitimde yatırımın isabetli olacağını savundu. Önümüzdeki yıllarda daha fazla göçmen geleceğinide iddia eden Uyum Bakanı, bu insanların toplumun taşıyıcıları olacağını belirterek, “Bu insanların çocukları okula başladığında Almancayı biliyor olmaları gerekiyor.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.