Ab Bakanı Çavuşoğlu: Yüzde 46 Oyla, Belediyelerin Yüzde 60’nı Aldık

Ab Bakanı Çavuşoğlu: Yüzde 46 Oyla, Belediyelerin Yüzde 60’nı Aldık

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye geneli yüzde 46 oyla belediyelerin yüzde 60’nı aldıklarını söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye geneli yüzde 46 oyla belediyelerin yüzde 60’nı aldıklarını söyledi.

Alanya Oba’da bulunan bir restoranda AK Parti ilçe teşkilatının düzenlediği teşekkür kahvaltısına Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve çok sayıda partili katıldı. 30 Mart'ta halkın büyük desteğini alan bir parti olduklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'de oyların yüzde 46'sını aldıklarını hatırlattı. Belediye sayısına bakıldığında Türkiye'deki belediyelerin ortalama yüzde 60'ını AK Parti’nin kazandığını belirten Çavuşoğlu, “Halkımızdan aldığımız bu destekle yolumuza devam edeceğiz. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. İlk defa halkımız doğrudan cumhurbaşkanını seçecek. İnşallah Ak Parti'nin adayı Cumhurbaşkanı olacaktır. 30 Mart'ta milletimiz bu sinyali verdi." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, seçimi kazandıktan sonra teşekkür etmenin çok kolay bir iş olduğunu ancak Alanya'da seçimi kaybetmelerine rağmen çalışan partililere teşekkür etmenin ayrı bir özellik olduğunu dile getirdi. Alanya'da kaybettikleri seçimin muhasebesini hep beraber yapacaklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, Alanya Belediye Başkanlığını kazanan Adem Murat Yücel'i seçimden 2 gün sonra arayarak kendisini tebrik ettiğini söyledi. Çavuşoğlu, “Bu bir demokrasidir. Vatandaşımızın tercihine her zaman saygı duyarız. Biz vatandaşımızın tercihini hiçbir zaman aşağılamadık. Varsa bir eksiklik 'bizdedir' dedik ve her zaman kendimizi sorguladık." diye konuştu.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.