A takım da pilot takım da kötü

A takım da pilot takım da kötü

Atiker Konyaspor’un kötü gittiği sezonda pilot takım Anadolu Selçukspor da yeşil-beyazlı ekiple aynı kaderi paylaşıyor. Geride kalan 11 haftada İki ekibinde 10 puanı bulunuyor

Bu sezon Konya’da futbolseverlerin yüzü gülmüyor. Yeni sezona Süper Kupa kazanarak başlayan Atiker Konyaspor ligde hiç de beklenmedik bir performans ortaya koydu. Yeşil-beyaz sevdalısı taraftarlar Türkiye Kupası ve Süper Kupanın ardından yeni başarılar beklerken Atiker Konyaspor geride kalan 11 haftada 10 puan toplayarak kümede kalma savaşı veriyor. Geçtiğimiz sezonlarda müthiş başarılar yakalayan ve ligde fırtınalar estiren Konyaspor bu sezon geride kalan 11 haftada adeta tel tel döküldü. 3 sezonda 2 kupa kazanan ve Avrupa Liginde gruplarda mücadele eden Atiker Konyaspor taraftarı bu sezonda da buna benzer başarılar yaşamayı hayal ederken şuana kadar tam tersi bir durumla karşı karşıya kaldılar.

İÇLER ACISI TABLO

Atiker Konyaspor geride kalan 11 haftada 7 yenilgi alarak 10 puanla kendisine 15. sırada yer buldu. Geride kalan son 3 sezonda çok başarılı sonuçlar alan yeşil-beyazlı ekip 2014-2015 sezonunda 11 hafta sonunda 3 galibiyet 4 yenilgi 4 beraberlik alarak  13 puan topladı ve 11.sırada yer aldı. 2015-2016 sezonunda ise  11 maçta  4 galibiyet 4 beraberlik 3 yenilgi alarak 16 puan topladı ve 7.sırada yer aldı. Atiker Konyaspor geçtiğimiz sezonda ise  aynı başarıyı tekrar ederek 11 maçta  4 galibiyet 4 beraberlik 3 yenilgi aldı. Yeşil-beyazlı ekip topladığı 16 puan ile bu kez 5. Sırada yer aldı.

PİLOT TAKIM DA 10 PUAN TOPLADI

Atiker Konyaspor’un başarısız bir başlangıç yaptığı sezonda pilot takım Anadolu Selçukspor da A takım ile aynı kaderi paylaşıyor. TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Yavru Kartal 11 maçın geride kaldığı sezonda 10 puan toplayarak 13. Sırada kendine yer buldu. Anadolu Selçukspor bu maçlarda 13 gol atarken kalesinde ise 17 gol gördü. Atiker Konyaspor ise 11 gol atıp 15 gol yedi. Anadolu Selçukspor sezona iyi bir başlangıç yapmasına rağmen son haftalarda A takım gibi düşüş içerisine girdi. Atiker Konyaspor’da alınan başarısız sonuçların ardından teknik ekip değişikliğine gidilirken anadolu Selçukspor’da ise henüz böyle bir gelişme yaşanmadı.

KARNELER BİRBİRİNE BENZİYOR

Atiker Konyaspor’un ve Anadolu Selçukspor’un iç-dış saha performansları birbirine benziyor. Atiker Konyaspor evinde 5 maç oynarken bu karşılaşmaların 3’ünü kazanıp 2’sini kaybetti. Anadolu Selçukspor da  iç sahada A takıma yakın bir performans sergiledi. Yavru Kartal evinde 2 galibiyet 2 beraberlik 1 yenilgi aldı. Dış sahada ise Atiker Konyaspor 6 maçın 5’ini kaybetti 1’inde berabere kaldı. Anadolu Selçukspor da dış sahada 6 maça çıktı ve 2 beraberlik 4 yenilgi alarak galibiyet yüzü görmedi.

BURAK TAŞPINAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.