Reklam 10 saniye içinde kapanacak. Reklamı geçmek için tıklayın.

Tasarı Fransa'nın ana gündemi oldu

Tasarı Fransa'nın ana gündemi oldu

01 Şubat 2012 Çarşamba 10:51

Fransız Senatosu'nca onaylanan "Soykırımların inkarı"nı cezalandıran tasarıya karşı Anayasa Konseyi'ne yapılan başvuru, Fransız medyasında da genmiş yer aldı


Fransız Senatosu'nca onaylanan "Soykırımların inkarı"nı cezalandıran tasarıya karşı Anayasa Konseyi'ne yapılan başvuru, Fransız medyasında da genmiş yer aldı. Başvuru ile tasarının bloke edildiğine dikkat çeken Fransız gazeteleri, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin bundan duyduğu tedirginliği vurgularken, "şiddetli bir polemiğin" yaşandığını anımsatarak, başvuru sayesinde ikili ilişkilerin yumuşayacağı beklentilerini de yansıttılar.

-LE MONDE: "NİCOLAS SARKOZY TEDİRGİN"-

Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Monde, Anayasa Konseyi'ne yapılan başvurundan Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin tedirgin olduğunu belirtirken Sarkozy'nin, iktidardaki partinin parlamenterlerine tasarının Konsey tarafından iptal edilmesi halinde Holokost'un inkarının da cezalandırılmasına ilişkin bir başvurunun da yapılması riskinin olacağı uyarısında bulunduğuna dikkat çekti.

-LE FİGARO: "TASARI NEDENİYLE ŞİDDETLİ BİR POLEMİK PATLAK VERMİŞTİ"-

Muhafazakar Le Figaro, 140'ı askın parlamenterin Anayasa Konseyi'ne başvurduğuna dikkat çekerek, Türkiye'nin bu başvuru sayesinde Fransa ile ilişkilerin yumuşayacağı sözünü verdiğini yazdı. Tasarının nedeniyle Fransa ile Türkiye arasında şiddetli bir polemiğin patlak verdiğini belirten gazete, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, başvuruyu olumlu karşıladığını kaydetti.

Senato'da oylamanın ardından tasarıya karşı birçok ses yükseldiğine vurgu yapıldığı haberde "Seçimle ilgili görülen, tarihçilerce eleştirilen tasarı, özellikle 77 milyon nüfusu olan ve 2011 yılında yüzde 7.5 büyüyen bir pazarda faaliyet gösteren Fransız şirketlerini olumsuz etkileyen bir boykot dalgasını tetikledi" sözlerini de kullandı.

-LİBERATİON: "FRANSIZ-TÜRK İLİŞKİLERİ YUMUŞAYABİLİR"-

Anayasa Konseyi'nin "Ermeni soykırımı"nın inkarını cezalandıran yasa konusunda Anayasa Konseyi'ne başvurulduğuna dikkat çeken Liberation da "Bu başvuru Fransız-Türk ilişkilerini yumuşatabilir" yorumunu da yaptı.

-LE PARİSİEN: "BAŞVURU, METNİ BLOKE ETTİ"

Le Parisien ise, "Ermeni Soykırımı: metin, parlamenterler tarafından yapılan başvuru ile bloke edildi" dediği haberinde Ankara'nın bu adımı alkışladığına da vurgu yaptı.
 







180 defa okundu...
Foto Galeri Video Galeri
Gençler helikopter yaptı ama...

29 Yıllık hasreti bitiren 4 gol

10'uncu Türkçe Olimpiyatları tanıtım filmi

Ejder yılan hikayesi oldu

Şişli'de 1 Mayıs gerginliği

Ölümle burun buruna geldi

Erman Toroğlu'ndan 'Cacık'lı tepki

Futbol Federasyonu şike kararını verdi!

MÜSİAD yeni başkanını seçiyor

Tüm Videolar
KONYA
  • ADANA
  • ADIYAMAN
  • AFYON
  • AĞRI
  • AKSARAY
  • AMASYA
  • ANKARA
  • ANTALYA
  • ARDAHAN
  • ARTVİN
  • AYDIN
  • BALIKESİR
  • BARTIN
  • BATMAN
  • BAYBURT
  • BİLECİK
  • BİNGÖL
  • BİTLİS
  • BOLU
  • BURDUR
  • BURSA
  • ÇANAKKALE
  • ÇANKIRI
  • ÇORUM
  • DENİZLİ
  • DİYARBAKIR
  • DÜZCE
  • EDİRNE
  • ELAZIĞ
  • ERZİNCAN
  • ERZURUM
  • ESKİŞEHİR
  • GAZİANTEP
  • GİRESUN
  • GÜMÜŞHANE
  • HAKKARİ
  • HATAY
  • IĞDIR
  • ISPARTA
  • İÇEL
  • İSTANBUL
  • İZMİR
  • KAHRAMANMARAŞ
  • KARABÜK
  • KARAMAN
  • KARS
  • KASTAMONU
  • KAYSERİ
  • KIRIKKALE
  • KIRKLARELİ
  • KIRŞEHİR
  • KİLİS
  • KOCAELİ
  • KONYA
  • KÜTAHYA
  • MALATYA
  • MANİSA
  • MARDİN
  • MUĞLA
  • MUŞ
  • NEVŞEHİR
  • NİĞDE
  • ORDU
  • OSMANİYE
  • RİZE
  • SAKARYA
  • SAMSUN
  • SİİRT
  • SİNOP
  • SİVAS
  • ŞANLIURFA
  • ŞIRNAK
  • TEKİRDAĞ
  • TOKAT
  • TRABZON
  • TUNCELİ
  • UŞAK
  • VAN
  • YALOVA
  • YOZGAT
  • ZONGULDAK
Haber Arşivi  |   Künye  |   İletişim  |   Giriş sayfam yap  |   Sık Kullanılanlara Ekle  |   Sitene ekle  |  
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları saklıdır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz