90 yaşındaki Kore Gazisinden Başkan Özgüven’e ziyaret

90 yaşındaki Kore Gazisinden Başkan Özgüven’e ziyaret

Konya'nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, 90 yaşındaki Kore Gazisi İskender Toroman'ı makamında ağırladı.

90 Yaşındaki Kore Gazisi İskender Toraman, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven'i makamında ziyaret etti. Kore Gazisi İskender Toraman Başkan Özgüven ve ekibini Ereğli'ye kazandırmış olduğu hizmetlerden dolayı tebrik etti. Toraman ziyarette Kore Savaşı anılarını Başkan Özgüven ile paylaştı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Özgüven, 90 yaşındaki Kore Gazisi İskender Toraman'ın bizzat gelerek kendilerini makamında ziyaret etmelerinin kendileri için büyük onur olduğunu söyleyerek, bugün rahat bir yaşam içerisinde olmamızı gazilerime ve şehitlerimize borçlu olduğumuzu söyledi.

Başkan Özgüven, "1922-1950 yılları arasında yapılan Kore Savaşında mücadele eden ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin üstün muharebe yeteneğine sahip olduğunu gösteren Kore Gazimiz İskender Toraman ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu savaşın kentimiz için önemli değerlerinden biri olan ve vatanından binlerce kilometre uzaklarda büyük fedakarlıkla savaşan İskender Toraman Türk askerinin yalnız kendi memleketi için değil dünya barışını koruma adına canı pahasına savunmada bulunmasını dünyaya göstermiştir. Tüm şehitlerimizi şükranla anıyor, gazilerimize ise afiyet diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.