9 bin 212 öğrenci ecdadla buluşacak

9 bin 212 öğrenci ecdadla buluşacak

Şehrin en büyük kültür projesi olan ve Selçuklu Belediyesi'nin öncülük ettiği "Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor" organizasyonunun bu yıl 3.'sü gerçekleştirilecek. Bu kapsamda 9 bin 212 10. sınıf öğrencisi yine Çanakkale'ye götürülecek

Selçuklu Belediyesi, "Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor" sloganı ile bu yıl üçüncüsünü yürüteceği proje ile ilgili Selçuklu Kongre Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Programın işyelişi hakkında bilgilerin verildiği toplantıya; Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ve geçen yıl program kapsamında Çanakkale'ye giden öğrenciler katıldı. Başkan Altay, programın sonunda Çanakkale'ye giden grup ile telefon üzerinden canlı bağlantı ile görüştü. Çanakkale'ye giden kafile programın icra edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TOPLAM 30 BİN ÖĞRENCİ GÖRMÜŞ OLACAK

Selçuklu'da yaşayan 10. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Çanakkale programının beklenilenden daha fazla ilgi gördüğünü ve bu memnuniyetin de kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, programın ilk düzenlediği yıl 12 bin 100 öğrencinin Çanakkale'ye götürüldüğünü hatırlattı. 2. yıl 8 bin 424 öğrencinin yine Çanakkale'ye götürüldüğünü aktaran Başkan Altay, bu yıl 9 bin 212 öğrenciyi Çanakkale'ye götürmenin planını yaptıklarını kaydetti. Başkan Altay, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu etkinlik, öğrencilerimize aslında gezinin ötesinde tarih bilinci yerleştiriyor. Günü birlik olan Çanakkale etkinliği için saat 06.00'da belediyemizin önünde buluşuyoruz. Öğrencilerimize ikramlarda bulunuyoruz. Daha sonra uçakla Çanakkale'ye götürüyoruz. Ecdadımızın düşmana karşı verdiği şanlı mücadeleye yerinde tanıklık etmek amacıyla uçakla Gelibolu Yarımadası’na ziyaret gerçekleştiriyoruz. Gezi için organize edilen otobüsler ve profesyonel gezi rehberleri eşliğinde feribot ile tarihi Gelibolu Yarımadası’na ulaşan heyet Şehitler Abidesi'nde dua ediyor. Gezi boyunca rehberlerin anlatımı hiç eksik olmuyor. Çanakkale'de ayrıca çeşitli tarihi oyunlar sergileniyor. İlk başta çok zorlu görülen ama bu yıl 3.'sünü yapacağımız Çanakkale organizasyonu bizler için ayrı bir öneme sahip."

SELÇUKLU BELEDİYESİ'NDEN GENÇLERE YATIRIM

AK Parti Selçuklu İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Hakan Özer, Çanakkale Savaşı'nın unutulmaması ve ilk günkü gibi akıllarda hep taze bir şekilde canlanması gerektiğini söyledi. Özer, ayrıca Çanakkale'nin ayakta kalışın bir simgesi olduğunu da belirtti. Bugün yaşanan olayların Çanakkale Savaşı dönemine benzerlik gösterdiğini konuşmalarına ekleyen Özer, "Bugünü doğru yaşayabilmek için, geçmişi iyi anlamak gerekiyor. Bilincimizi geleceğe taşımak için Selçuklu Belediyesi tarafından yürütülen Çanakkale organizasyonu hayli anlamlı ve gerekli. Özverili bir etkinlik. Çanakkale'ye gidip gelen öğrencilerin ruh haline bakılınca zaten programın ne kadar yerinde bir organizasyon olduğu rahatlıkla anlaşılıyor. Şehir de Çanakkale programına desteğini eksiltmiyor. Başkan Altay, şehirden aldığı cesaretle programı bugünlere kadar getirdi. Altından kolay kalkılacak bir etkinlik de değil. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da şunları kaydetti: "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin tarihini iyi bilmesi gerekiyor. Gençlerimiz vatanın kendilerine nasıl emanet edildiğini bilerek hareket ederse, bazı şeyleri daha iyi idrak edebilir. Asıl teşekkürü hak eden Selçuklu Belediyesi'dir. Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, eğitime gerçekten çok destek veriyor."

MESUT TURAN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum