850 Bin Avro Harcanıp 156 Kişi Eğitildi, Bir Kişi Dahi İşe Yerleştirilemedi

850 Bin Avro Harcanıp 156 Kişi Eğitildi, Bir Kişi Dahi İşe Yerleştirilemedi

Samsun Tekstil ve Konfeksiyon İmalatçılar Derneği Başkanı Ömer Başar, tekstil alanında Avrupa Birliği fonlarından destek alınarak hayata geçirilen toplam maliyeti 850 bin Avro olan iki projenin olumlu sonuç vermediğini açıkladı.Tekstil ve...

Samsun Tekstil ve Konfeksiyon İmalatçılar Derneği Başkanı Ömer Başar, tekstil alanında Avrupa Birliği fonlarından destek alınarak hayata geçirilen toplam maliyeti 850 bin Avro olan iki projenin olumlu sonuç vermediğini açıkladı.

Tekstil ve Konfeksiyon İmalatçılar Derneği Başkanı Ömer Başar yaptığı açıklamada, eleman bulmakta zorlandıklarını söyledi. Nitelikli eleman sıkıntısı yaşadıklarını anlatan Ömer Başar, " Eski dönemdeki gibi altan eleman yetişmiyor. Eğitim sisteminde yapılan değişiklikler nedeniyle eleman yetiştirme işi sıkıntıya girdi. İnsanlar iş konusunda rahat bir iş peşinde. Masabaşı iş arıyorlar. Tekstil işi emeğe dayalıdır. Sıkıntımız katlanarak büyüyor. Bunun akabinde almış olduğumuz işlerde ki ücret dengesizliği arkadaşlarımızı zorluyor. Şuanda tekstil alanında iş yapan arkadaşlarımız para kazanmaktan uzak bir iş yapıyor. Çalışıyoruz kazandığımız para kiraya, işçiye ve diğer masraflara gidiyor." dedi.

İşsizliğe çare olmak ve ihtiyaç duyulan eleman sıkıntısını karşılamak için devlet kurumları ile ortak proje geliştirerek Avrupa Birliği fonlarından hibe aldıklarını anlatan Başkan Başar " Devlet kurumları ile ortaklaşa açılanan meslek edindirme kurslarından ne kadar verim aldınız? Diye sorarsanız beklediğimiz verimi alamadık. İlkadım Belediyesi ile 100 kişinin katıldığı 'Samsun tekstilinde kadının adı var ' adlı 500 bin Avroluk projeyi hayata geçirdik. Vatandaşlar bu projeye katılmak için araya adam soktular. Bu projeye katılan 100 kişiden hiçbiri şuanda tekstil alanında çalışmıyor. Büyük bir tekstil firmamız bu 100 kişiyi işe alma vaadinde bulundu, kimse gitmedi. Daha sonra 19 Mayıs Kaymakamlığı ile yine AB fonlarından yararlanılarak tekstil alanında 56 kişinin katıldığı 350 bin Avroluk bir proje hazırlandı. Bu projeye katılan kişilerde şuanda tekstil alanında çalışmıyor. Yetiştirdiğimiz elemanlar sektörü beğenmedi. Ondan bir sonuç alamadık. İşçi bulmak zor. Piyasadaki var olan işçilerle işleri döndürmeye çalışıyoruz. Mesleksizliği çözmek için devlet imkanlarını kullanıyoruz, ancak sonuç alamıyoruz. Harcanan paraya, emeğe ve zamana yazık. Tekstilciler olarak çaresiz bir vaziyetteyiz. Böyle bir gariplik var. İşimiz Allah'a kaldı. "diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.