81 İlin Vali Yardımcıları Ve Kaymakamlarına Asayiş Ve Güvenlik Semineri

81 İlin Vali Yardımcıları Ve Kaymakamlarına Asayiş Ve Güvenlik Semineri

Elazığ’da, 81 ilden gelen vali yardımcıları ve kaymakamlara “Asayiş ve Güvenlik Hizmetleri Eğitimi” semineri verilmeye başlandı.İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı’nca, 81 ilde görevli vali yar...

Elazığ’da, 81 ilden gelen vali yardımcıları ve kaymakamlara “Asayiş ve Güvenlik Hizmetleri Eğitimi” semineri verilmeye başlandı.

İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı’nca, 81 ilde görevli vali yardımcıları ve kaymakamlara yönelik, “Asayiş ve Güvenlik Hizmetleri Eğitimi” semineri verilmeye başlandı. Elazığ’daki bir otelde başlayan seminerin açılışına, İl Valisi Murat Zorluoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Jandarma Komutanı Albay İlker Temel, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Eğitim Daire Başkanlığı Şube Müdürü İbrahim Dündar, Mülkiye Başmüfettişleri Metin Yılmaz ve Abdulkadir Topçu ile Mülkiye Müfettişi Harun Öksüz katıldı.

Katılımcılara Elazığ hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Elazığ ismiyle müsemma bir şehirdir. El-Aziz, Mamürat’ül Aziz ve 4 bin yıllık tarihiyle, birikimiyle, kültürüyle Türkiye’deki örnek olacak şehirlerden biridir. Bu 4 bin yıllık tarihi ve kültürü içerisinde birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış, bir çok ırkların yaşadığı ve her medeniyetin kendi kültürüne de ortaya koyduğu muhteşem bir şehirdir. Elazığ hem coğrafi olarak hem yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle, kültürüyle, sanatıyla tarih boyunca sadece bölgesine değil uluslararası alanda kendinden söz ettirmiş olan nadiri illerden biridir” dedi.

Geçmişten bu zamana kadar devletlerin en temel görevlerinden birinin emniyet ve asayiş görevi olduğunu vurgulan Vali Murat Zorluoğlu ise, şunları kaydetti:

“Çok eski zamanlardan beri devletlerin en temel görevlerinden olan, hatta kimilerine göre devletlerin varlık sebebi sayılan emniyet ve asayiş hizmetleri, onun bir parçası olarak terörle mücadele, belki birkaç istisna ülke hariç neredeyse tüm ülkeler önemini ve önceliğini artırarak devam ettirmektedir. Terör nedeniyle 40 binden fazla insanını ve güvenlik görevlisi kaybeden, şehit veren ve milyarlarca lira kaynak harcamak zorunda kalan ülkemizde güvenlik hizmetlerinin geliştirilmesi, vatandaşlarımıza daha iyi, kaliteli güvenlik hizmeti sunma zorunluluğu izahtan varestedir. Ülkemizin iç güvenlik yapılanması, daha etkin emniyet ve asayiş hizmeti sunmanın yol ve yöntemleri, terörle mücadele alanındaki güncel gelişmeler, bu alanda alınabilecek yeni tedbirler, kolluk güçlerimizin koordinasyonu ile görev yaptıkları il, ilçelerde güvenlikten birinci derecede sorumlu olan mülki idare amirlerinin bu hususlardaki rolleri, 5 gün devam edecek bu program dahilinde ayrıntılı olarak konuşulacak, tartışılacaktır.”

Konuşmaların ardından 5 gün sürecek olan seminer başladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.