’81 İle 81 Akademik Danışman’ projesi iş dünyasına katkı sunuyor

’81 İle 81 Akademik Danışman’ projesi iş dünyasına katkı sunuyor

Yerel kalkınmaya etkin katkı sağlamak amacıyla TOBB tarafından başlatılan "81 İle 81 Akademik Danışman" projesi iş dünyasına katkı sunuyor.

Yerel kalkınmaya etkin katkı sağlamak amacıyla TOBB tarafından başlatılan "81 İle 81 Akademik Danışman" projesi iş dünyasına katkı sunuyor.

Proje kapsamında 81 ildeki oda ve borsaların mutabakatla belirledikleri akademik danışmanlar, Türkiye Odalar ve Boralar Birliği (TOBB) 73. Genel Kurulunda bir araya geldi. Genel Kurulun sonunda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile buluşan akademik danışmanlar, TOBB camiasının içinde olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da dünyanın çok hızlı değiştiğini, bu değişime Türk özel sektörünü hazırlamak amacıyla "81 İle 81 Akademik Danışman" projesini başlattıklarını hatırlattı. Projenin hem oda ve borsaların gelişimi hem de görev alan akademisyenlerin kariyerleri için önemli katkılar sağladığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların gelişmesi halinde şehirlerin kazanacağını ve sonuçta kazananın Türkiye olacağını söyledi.

Oda ve borsaların, özel sektörün dümeni olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu akademisyenlere hitaben, "Her ilin, her sektörün ihtiyaçları farklılaştı. Yeni dönemde yerel kalkınma gündeminin ana aktörü Oda ve borsalarımız olmalı. Oda ve borsalarımızı daha da güçlendirmeliyiz. Bunu da birlikte yapıyoruz. Siz değerli hocalarımın tecrübelerine ve birikimlerine her zaman ihtiyacımız var. Çalışmalarınız için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"81 İle 81 Akademik Danışman Projesi"

Yerel ve bölgesel ölçekte doğru politikaların tasarlanması ve ekonomik hedeflere ulaşılabilmesi için hem iş dünyasının talep ve ihtiyacının yakından takip edilmesi hem de yerel kalkınma gündeminin sağlıklı biçimde tespit edilmesinin büyük önem taşıdığı belirtildi. Bu amaçla TOBB, "81 İle 81 Akademik Danışman" projesini başlatmıştı. Oda ve borsaların kurumsal kapasitelerini ve yerel veri üretim kapasitelerinin inşasına katkı veren Akademik Danışmanlar, il ve ilçelerdeki tüm Oda ve Borsaların Yönetim Kurulu Başkanlarının mutabakata varması sonucu belirleniyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.