80 Binde Devr-i Alem Parkını 800 Bin Kişi Ziyaret Etti

80 Binde Devr-i Alem Parkını 800 Bin Kişi Ziyaret Etti

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yapılan ve Konya turizmine önemli katkı sağlayan 80 Binde Devr-i Alem Parkı’nı bir yılda yaklaşık 800 bin kişi ziyaret etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Geçtiğimiz yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda hizmete açtıkları 80 Binde Devr-i Alem Parkı’nı bir yılda yaklaşık 800 bin kişinin ziyaret ettiğini açıklayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte parkımıza hafta sonları yoğun bir ziyaretçi akını oluyor. Farklı konseptleriyle ülkemizde bir ilk olan parkımızı şehir içinden ve şehir dışından gelen binlerce kişi geziyor. Park, özellikle inanç turizmi açısından önemli bir merkez olan Konya’ya gelen turistlerin ziyaret edebileceği farklı bir mekân olarak da dikkat çekmektedir” dedi.

3 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Tarih, kültür, sanat, bilim ve teknolojinin bu parkta buluştuğuna dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Parkımız, üç bölümden oluşuyor. Hareketli ve sesli dinozorların bulunduğu T-rex Parkı, bire bir ölçekli olarak yapılmıştır. Bu bölümde 50 adet hareketli dinozor maketi yer almaktadır. İkinci kısım ise atalarımızın tarihi ve kültürel mirasını yansıtan 120 adet minyatürden oluşan Cihan-ı Türk Parkı’dır. Bu bölümde atalarımızın hüküm sürdüğü topraklarda yer alan önemli tarihi eserlerin minyatürleri bulunuyor. Çocuklarımızın hayal dünyasına katkıda bulunacak olan Pamuk Şekeri Parkı ise Masal Dünyası Parkı’dır. Bu üç alandan oluşan parkımızda bunun haricinde yeşil alanımız, çocuk oyun guruplarımız ve kadırgamız da var" diye konuştu.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Parkın Türkiye’de ilk olma özelliği taşıdığını kaydeden Toru, "Türkiye’de üç bölümün bir arada bulunduğu başka bir park yok. Hem tarih öncesi yaratıkların hareketli bir şekilde bulunması, hem minyatür eserleri, hem de masal kahramanlarının bulunması ile park bir ilk olma özelliği taşıyor" ifadelerini kullandı.

Hareketli dinozorların çocukların hayal dünyasına katkıda bulunduğunu vurgulayan Toru, "Gerek ağız kısımları, gerek gövdesiyle, gözleriyle ve karın hareketleri ile bu dinozorlarımız hareketli oldukları için herkes bunları canlı olarak görme imkanına kavuşmuş oluyor. Özellikle erkek çocuklar dinozorların bulunduğu kısımları gezmek istiyor. Kız çocukları ise masal kahramanlarının bulunduğu Pamuk Şekeri Parkı’na ilgi gösteriyorlar" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.