80 Binde Devr-i Alem Parkı’na yoğun ilgi

80 Binde Devr-i Alem Parkı’na yoğun ilgi

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yapılan 80 Binde Devr-i Alem Parkı'nı açıldığı günden beri yaklaşık 1 milyon kişi ziyaret etti.

Geçen yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda hizmete açılan ve Konya turizmine önemli katkı sağlayan 80 Binde Devr-i Alem Parkı’nı şimdiye kadar yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaret ettiğini belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Farklı konseptleriyle ülkemizde bir ilk olan parkımızı şehir içinden ve şehir dışından gelen binlerce kişi geziyor. Okulların kapanmasıyla öğrenciler ve yaz tatili nedeniyle yurt dışından gelen gurbetçi vatandaşlarımız da parka yoğun ilgi gösteriyor” dedi.
80 Binde Devr-i Alem Parkı’nın Türkiye'de ilk olma özelliği taşıdığına dikkat çeken Başkan Toru, "Hem tarih öncesi dinozorların hareketli bir şekilde bulunması, hem minyatür eserleri, hem de masal kahramanlarının bulunması ile bu parkımız ülkemizde bir ilk olma özelliği taşıyor. Hareketli dinozorların bulunduğu T-rex Parkı bölümü, çocukların yoğun ilgisini çekiyor. Özellikle erkek çocuklar dinozorların bulunduğu kısımları gezmek isterken kız çocukları ise masal kahramanlarının bulunduğu Pamuk Şekeri Parkı’na ilgi gösteriyorlar" diye konuştu.

Tarih, kültür, sanat, bilim ve teknolojinin bu parkta buluştuğuna işaret eden Başkan Fatma Toru, "Parkımız, üç bölümden oluşuyor. Hareketli ve sesli dinozorların bulunduğu T-rex Parkı, bire bir ölçekli olarak yapılmıştır. Bu bölümde 50 adet hareketli dinozor maketi yer almaktadır. İkinci kısım ise ecdadımızın tarihi ve kültürel mirasını yansıtan 120 adet minyatürden oluşan Cihan-ı Türk Parkı'dır. Bu bölümde atalarımızın hüküm sürdüğü topraklarda yer alan önemli tarihi eserlerin minyatürleri bulunuyor. Pamuk Şekeri Parkı ise çocuklarımızın hayal dünyasına katkıda bulunmaktadır. Bu üç alandan oluşan parkımızda bunun haricinde yeşil alanımız, çocuk oyun guruplarımız ve kadırgamız da var" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum