80 Binde Devr-i Alem Parkı'na "yarıyıl" ilgisi

80 Binde Devr-i Alem Parkı'na "yarıyıl" ilgisi

Konya'daki dinozor maketi ve masal kahramanlarının yer aldığı 80 Binde Devr-i Alem Parkı, eğitim öğretim yılının yarı yıl tatiline girmesiyle şehir içi ve dışından çok sayıda öğrenci tarafında ziyaret ediliyor

.

Meram Belediyesince kente kazandırılan parkta, sesli ve hareketli dev dinozor maketleri bulunuyor. Birçok masal kahramanının sergilendiği parkta, 120 minyatür eser, 50 dinozor ziyaretçileri ağırlıyor.

Tarih, kültür, sanat, bilim ve teknolojinin buluştuğu parka ilgi her geçen gün artıyor. Eğitim öğretim yılının yarıyıl tatiline girmesiyle öğrenciler, yorgunluğunu bu parkta atıyor.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde havanın ısınmasıyla parka gelen ziyaretçi sayısında artış yaşandığını söyledi.

- "Kısa sürede parkımıza ilgi arttı"

Yarıyıl tatilinin başlamasıyla öğrenci ve ailelerin de parka geldiğini aktaran Toru, "Parkı 23 Nisan'da hizmete açtık. Kısa sürede parkımıza ilgi arttı. Mevlana Müzesi başta olmak üzere Konya’daki tarihi ve turistik mekanları ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, parkımızı da geziyor. Özellikle havanın bir miktar ısınması ve yarıyıl tatilinin başlaması nedeniyle ziyaretçi sayısında büyük artış oldu" diye konuştu.

Toru, 80 Binde Devr-i Alem Parkı'nın sadece minyatürlerden ibaret olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Parkımız dinozor maketlerinin bulunduğu Trex Parkı, tarihi ve kültürel birikimimizi ifade eden 120 eserin bulunduğu Cihan-ı Türk Abideler Şehri ve çocukların hayal dünyasına hitap eden Pamuk Şekeri Masal Dünyası Parkı’ndan oluşuyor. Bu haliyle parkımız, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Parkı 0-6 yaş arası çocuklar, şehit yakınları, harp malulü ve gaziler ile 65 yaş üzeri vatandaşlar ücretsiz ziyaret edebiliyor. Parktaki minyatürler hakkında Türkçe, Arapça, İngilizce, Rusça ve Almanca sesli bilgilendirme yapılıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.