75 Puan Alamayan Okul Müdürü Yandaş Diye Müdür Yapıldı İddiası

75 Puan Alamayan Okul Müdürü Yandaş Diye Müdür Yapıldı İddiası

Malatya’da 75 puan alamadığı için görevinden alınan bir müdürün, iktidara yakın sendikaya üye olduğu için görevlendirme yapılarak bir okula müdür olarak atandığı iddia edildi. Demokrat Eğitimciler Sendikası Malatya İl Başkanı Veysel...

Malatya’da 75 puan alamadığı için görevinden alınan bir müdürün, iktidara yakın sendikaya üye olduğu için görevlendirme yapılarak bir okula müdür olarak atandığı iddia edildi.

Demokrat Eğitimciler Sendikası Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, yaptığı açıklamada, 6528 Sayılı Kanun'da yapılan değişiklikle Malatya’da 4 yılını dolduran müdürlerinin değerlendirmeye alındığını anımsattı. Yeni okul müdürünü belirlemek için; 40 puanı okul içi, 60 puanı da Milli Eğitim müdürlüklerince yapılan puanlamada 75 puanı alan müdürlerin başarılı sayıldığını hatırlatan Fırat, bu değerlendirme sonucunda Malatya’da 129 müdürün 75 puan az puan alarak görevlerine son verildiğini belirtti. Görevden alınan müdürler arasında eski Yeşilyurt Halk Eğitim Müdürü’nün de yer aldığını söyleyen Fırat, ancak iktidara yakın sendikada il yönetim kurulu üyesi olan söz konusu müdürün görevlendirme yapılarak Battalgazi Rahmi Akıncı İlkokulu’na müdür yapıldığını ifade etti.

“Malatya Milli Eğitim, Eğitim Bir-Sen’in emrinde mi?” diye soran Fırat, şöyle devam etti: “6528 sayılı kanun ve akabinde çıkan yönetmelik, bu kanun uygulayıcılar tarafından eğitim kurumlarının huzurunu kaçıracak şekilde, adamına göre, keyfi olarak oldu bittiye getirilerek kul hakkı yenerek uygulanmaktadır. 75 puan alamayarak elenen bir müdürü Battalgazi Rahmi Akıncı İlkokulu’na müdürlük yapmak için görevlendiriyorsan elenen diğer 128 müdürü de görevlendirmen lazım değil mi? Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki bu haksız uygulamaya imza atanlar o koltukta vicdan rahatlığı içinde oturuyorsanız inanın size diyecek hiçbir sözüm yok. Bu görevlendirme, Eğitim Bir-Sen’in yönetiminde olup da elenen bir müdür olduğu için, acaba sendikadan özür dilemek amacıyla mı yapıldı. Mülakata girecek olan bu müdür adayının mülakat sonucunu tahmin etmek güç olmayacaktır. Bizim dinimiz adaletsiz yöneticilerin cehennemin en şiddetli yerine layık olduklarını söylüyor ya başka ne diyeyim ben sizlere.”

“Cahiliye döneminde helvadan put yaparlardı da acıktıkları zaman yerlerdi ya bizim Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nde de aynen öyle oluyor” ifadelerini kullanan Fırat, “Meclis'te bir kanun çıkarılıyor biz Malatya’da işimize gelmediği zaman hemen o kanunu çiğniyoruz Rahmi Akıncı İlkokulu’ndaki görevlendirmede olduğu gibi. Biz DES olarak Malatya’da eğitim camiasının huzurunu kaçıracak keyfi uygulamalara müsaade etmeyeceğiz. Öğretmenler arasındaki güvensizlik, bu dönemde hat safhaya çıktı, herkes birbirine onun adamı-bunun adamı diye bakar oldu. Herkes arkasını kollayarak gezmeye başladı. Böyle bir ortamda eğitimde kalite arayamazsın. Öğretmenlerin aidiyet duygusunu öldüremezsiniz. Bu uygulamaları Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak bakanlığa taşıyacağız ve takipçisi olacağız. Bu devlet kimsenin babasının çiftliği değildir. Sayın yöneticiler, saygı görmek istiyorsanız ne pahasına olursa olsun adaletten şaşmayacaksınız. Eğer bundan ödün verirseniz birilerinin oyuncağı olmaktan kendinizi kurtaramazsınız. Bunu ben değil ünlü Türk Büyüğü Yusuf Has Hacip söylüyor. Malatya Milli Eğitim olarak devletin verdiği yetkiyi bir sendikanın emrine vermişseniz bu da sizin ayıbınız ve bu yetki devrinin altında kalırsınız. Siz öyle değil diyebilirsiniz ama eğitim camiasındaki görüntü böyle. Zaten sizin ne dediğiniz değil karşıdakilerin ne anladığı önemli. Bu imajı düzeltmeniz ve Malatya’da eğitim seviyesini yükseltmeniz lazım. Asıl olan kanun ve yönetmelikler çerçevesinde adaletle hükmetmek, herkese eşit mesafede durmaktır. Böyle olmazsa devletin temeline dinamit koymuş olursun. Ve o dinamit her zaman elinde patlar. Devlet baki kalır” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.