700 milyonluk proje

700 milyonluk proje

Meram'ın merkezi konumunda yer alan ve Emlak Konut-Torkam İnşaat işbirliği ile hayata geçen Temaşehir projesinin lansmanı yapıldı. 700 milyonluk projeyi 300 kişilik tasarım ekibi hazırladı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Anadolu'da başlattığı konut hamlesinin ilklerinden Temaşehir Konya projesinin lansmanı bir otelde yüksek katılımla gerçekleşti. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ve Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli evsahipliğinde yapılan lansman toplantısına Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Torkam İnşaat Yönetim Kurulu, proje yetkilileri ile İstanbul ve Konya basını katıldı. Gelir paylaşım modeli ile Torkam İnşaat'ın 700 milyon TL yatırım yaptığı Temaşehir Konya projesi Meram'da Çeçenistan Caddesi Altgeçidi yanında yükseliyor. Modern bir yaşam merkezi olarak kurgulanan ve karma projeler kategorisinde yer alan Temaşehir projesinde 2+1'den 6+1'e kadar 5 farklı tip konut seçenekleri bulunuyor. Selçuklu mimarisinden esintiler taşıyan projede 740 konut, 165 dükkan ve mağazalar yer alıyor.

300 KİŞİLİK TASARIM EKİBİ

Proje hakkında tanıtım filimlerinin izletildiği lansman toplantısında konuşan Yüksek Mimar Uğur Özer Özgüven, geçmişle geleceğin modernliliğinin birleştirildiği projenin, Konya'ya kentsel tasarım projesi olduğuna dikkat çekerek 300 kişilik tasarım ekibiyle hazırlanıp hayata geçirildiğini söyledi. Daha sonra söz alan  ve projeyle alakalı detaylı bilgi veren Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli ise, bugüne kadar birçok noktada markalı konut projelerine imza attıklarını söyleyerek “Anadolu şehirlerine yatırım yapmak bizlere memnuniyet veriyor. Bugünde Konyamıza yatırım yapmaktan keyif alıyoruz. Şehre 700 milyon TL'lik bir yatırımı kazandırıyoruz. Markalı konut konseptini ve kalitesini getirerek Konya'nın merkezinde Meram'da yeni şehir konseptinin temellerini atıyoruz. Konyalıların tüm ihtiyaçve isteklerini göz önünde bulundurarak geliştirdiğimiz projenin gördüğü ilgi bizleri memnun ediyor. Tüm Konya'ya hayırlı olsun.Temaşehir Konya’da yer altı otoparkından dairelere asansörle erişilebiliyor. Projede yer alan daireler 120 metrekare ile 386 metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Ödüllü iç mimarların görev aldığı projenin 5+1 ve 6+1 tip konutların içinde Türk Hamamı da yer alıyor. Proje; yaklaşık 20 bin metrekare yüzölçümlü meydanı ile 42. Cadde adı verilen cadde mağazaları, restoranları, modern tasarımlı cami, park alanı, gençlik ve kültür merkeziyle birlikte modern şehircilik unsurlarını bir arada sunacak. Proje alanına girişin iki ayrı noktadan özel tasarlanmış kemerli giriş taklarıyla sağlanacak olması projeye ayrı bir değer katıyor. Yüksek yatırım potansiyeline sahip Temaşehir Konya projesinin ikinci etabında  fiyatlar lansman dönemine özel 324.000 TL’den satışa çıkacak. Projenin birinci etabında yüzde 70’e yakın bölümü çok kısa sürede satılırken 372 dairenin yer aldığı ikinci etap satışları 29 Ekim’de başlayacak. Temaşehir Konya projesinde yatırımcılara kredili alımlarda ödeme kolaylığı sağlıyor. Projeden yatırım yapacak alıcılar yüzde 5 peşinle anlaşmalı bankalar aracılı ile 48 ay için 0.50, 120 ay için 0.70 faiz oranlarıyla kredi kullanabiliyor. Torkam İnşaat ayrıca bünyesinde yatırımcılara alternatifli ödeme planları da sunuyor. İnşa çalışmaları bütün hızıyla devam eden projede teslimler 36 ay sonra yapılacak” dedi.

KALİTELİ KONUTLAR

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise konuşmasında; “Meram da bu arsayı satın aldığımızda amacımız buradan kar elde etmek olmadı. Önceliğimiz Emlak Konutun getirmiş olduğu kaliteli konut projesi anlayışını İstanbul’un dışına taşıyarak Konya’mıza adım atmak oldu. Konya Meramda Emlak Konut markası ile bir proje geliştirmek arzusu ile yola çıkmış olduk. Konya pek çok alanda olduğu gibi konut sektöründe de ülkemizin en canlı şehirleri arasında yer alıyor. 15 Temmuz sonrası tüm projelerimiz kapsamında yapmış olduğumuz kampanya neticesinde oldukça başarılı sonuçlar elde ettik. Bu kapsamda Temaşehir Konya projesinde de lansman öncesi satışlar yaptık. Temaşehir Konya projesinde çok kısa süre içerisinde kampanya kapsamındaki konutların satışı tamamlandı ve oldukça yüksek bir satış performansına ulaştık. Bu projemizde yüklenicinin Emlak Konut’a taahhüt etmiş olduğu şirket payı geliri 211 milyon 500 bin TL’dir. Projenin planlanan toplam satış geliri 705 milyon Türk lirasıdır. Bu rakamlar Konya’nın ticaretine istihdamına, ekonomisine ve gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir yatırımdır” dedi. Son olarak konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise, projenin Meram'a büyük değer katacağını söyleyerek Emlak Konut ve yatırımcı firmaya teşekkür etti.

MUHAMMET GÜMÜŞ- HAKAN ARMUTCU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum