70 İşçi, 40 Metre Yükseklikte Bursa Stadyumu'nun Çatısını Kaplıyor

70 İşçi, 40 Metre Yükseklikte Bursa Stadyumu'nun Çatısını Kaplıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyumun çatısında yaklaşık 40 metre yükseklikte çalışan işçiler, beyaz renkli teflon malzemenin kaplamasına başladı. UEFA’nın son kriterlerine uygun olarak inşa edilen ve tamamlandığında...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyumun çatısında yaklaşık 40 metre yükseklikte çalışan işçiler, beyaz renkli teflon malzemenin kaplamasına başladı.

UEFA’nın son kriterlerine uygun olarak inşa edilen ve tamamlandığında dünyanın sayılı stadyumları arasına girecek olan 45 bin kişilik yeni stadyumda, çatının özel teflon malzeme ile kaplanması işine başlandı. Yaklaşık 8 bin ton ağırlığındaki çelik çatının üzerinin kaplanması işinde yaklaşık 70 işçi görev alıyor. Yerden yaklaşık 40 metre yükseklikte çalışan işçiler, beyaz renkli teflon malzemeyi büyük bir titizlikle çatı iskeletinin üzerine yerleştiriyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile birlikte stadyumda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Yüklenici firmanın sorumlularından çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Altepe, Bursa’nın yeni sembolü olacak en önemli anıtsal yapılandan biri olan stadyumda çalışmaların hızla ilerlediğini söyledi.

Dünyadaki önemli bütün stadyumların incelendiğini ve en ayrıcalıklı projenin Bursa’ya kazandırıldığını hatırlatan Başkan Altepe, "Yeşil beyaz renkli teflon malzemenin ilk bölümü olan beyaz malzemenin kaplanmasına başlandı. 15 gün içinde ilk turun tamamlanmasını bekliyoruz. Yeşil malzemenin de kaplanmasıyla çatı tüm ihtişamı ile ortaya çıkacak." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.