7 Aylık Nisa Bebeğin Ölümü Meclis Gündemine Taşındı

7 Aylık Nisa Bebeğin Ölümü Meclis Gündemine Taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na "7 aylık Nisa bebeğin yurtdışında tedavisine izin verilmeme nedeninin baba İsmail Özçelik’in Soma’da yaşanan ve 301 madencimizin...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na "7 aylık Nisa bebeğin yurtdışında tedavisine izin verilmeme nedeninin baba İsmail Özçelik’in Soma’da yaşanan ve 301 madencimizin yaşamını kaybettiği maden katliamının ardından bazı gösterilere katıldığı gerekçesiyle fişlenmesi olduğu iddiası doğru mudur?" diye sordu.

    Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na Müezzinoğlu'nun cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Tanrıkulu, İzmir'de 4 aydır yoğun bakımda tedavi gören ve 10 binde bir görülen doğuştan kalpteki kirli kanı akciğere taşıyan damarın olmaması hastalığı bulunan 7 aylık Nisa Özçelik adlı bebeğin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

    Ailenin yurtdışında tedavi talepleri Sağlık Bakanlığı tarafından geri çevrildiği, Sağlık Bakanlığı'nın yurtdışında tedaviye ameliyatın Türkiye’de de yapılabileceğini öne sürerek izin vermediğini dile getiren Tanrıkulu, "Ailenin yüzde 98 riskli ameliyatı kabul etmemesi ve yurtdışında da risksiz yapılacağına dair bir garanti olmadığını açıkladı. Yurtdışında tedaviye hangi şartlarda izin verildiğinin, Nisa bebeğin yurtdışında tedavi hizmeti alamamasının nedenlerine açıklık getirilmesi faydalı olacaktır." dedi.

    Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

    10 binde bir görülen ‘Fallot Tetralojisi’ (Trunkus Arteriozus tip 4, Pulmoner Atrezili, Akciğerlerde bronşiolitis obliterans) hastalığı nedeniyle Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde dört aydır yoğun bakımda tedavi gören 7 aylık bebek Nisa Özçelik’in yurtdışında yapılabilecek ameliyatı için Sağlık Bakanlığı’ndan izin çıkmaması nedeniyle yaşamını kaybettiği iddiası doğru mudur?

    Soma ilçesinde yaşayan 4 yıllık evli İsmail Özçelik (33) ve Nefise Özçelik (27) çiftinin 7 aylık kızları Nisa bebeğin ailesi tarafından yurtdışında ameliyat izni için yapılan başvurunun tarihi nedir?

    Baba İsmail Özçelik ve anne Nefise Özçelik’e Sağlık Bakanlığı tarafından verilen yazılı cevabın tam metni nedir?

    Nisa bebeğin yurtdışında ameliyat edilmesine izin verilmemesinin gerekçesi nedir?

    Türkiye de son 10 yılda ‘Fallot Tetralojisi’ (Trunkus Arteriozus tip 4, Pulmoner Atrezili, Akciğerlerde bronşiolitis obliterans) hastalığı teşhisi konulan bebek ve çocukların sayısı nedir?

    Son 10 yılda ‘Fallot Tetralojisi’ (Trunkus Arteriozus tip 4, Pulmoner Atrezili, Akciğerlerde bronşiolitis obliterans) hastalığı teşhisi konulan ve masrafları Sağlık bakanlığı tarafından karşılanmak üzere yurtdışında tedavilerine izin verilen hasta sayısı nedir?

‘Fallot Tetralojisi’ (Trunkus Arteriozus tip 4, Pulmoner Atrezili, Akciğerlerde bronşiolitis obliterans) hastalığı Türkiye de hangi hastanelerde tedavi edilebilmektedir?

‘Fallot Tetralojisi’ (Trunkus Arteriozus tip 4, Pulmoner Atrezili, Akciğerlerde bronşiolitis obliterans) hastalığı konusunda uzman hekimlerin Türkiye deki sayısı nedir?

Son 10 yılda Türkiye deki hastanelerde gerçekleştirilen ‘Fallot Tetralojisi’ (Trunkus Arteriozus tip 4, Pulmoner Atrezili, Akciğerlerde bronşiolitis obliterans) ameliyatlarının sayısı nedir? Ameliyatların başarı oranı / yüzdesi nedir?

İsmail Özçelik (33) ve Nefise Özçelik (27) çiftinin 7 aylık kızları Nisa bebeğin tedavisi için iletişime geçtikleri İsviçre / Cenevre’deki hastane ile Sağlık Bakanlığı arasında Nisa bebeğin tedavisi ile ilgili olarak resmi bir iletişim sağlanmış mıdır?

Cenevre'deki hastane Nisa bebeğin tedavisi ile ilgili olarak olumsuz görüş bildirmiş midir?

7 aylık Nisa bebeğin yurtdışında tedavisine izin verilmeme nedeninin baba İsmail Özçelik’in Soma da yaşanan ve 301 madencimizin yaşamını kaybettiği maden katliamının ardından bazı gösterilere katıldığı gerekçesiyle fişlenmesi olduğu iddiası doğru mudur? CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.