'7 Aydır Uyuşturucu Kullanmıyorum, Düşünebilmenin Tadına Vardım'

'7 Aydır Uyuşturucu Kullanmıyorum, Düşünebilmenin Tadına Vardım'

Eskişehir’de B.Ç. isimli şahıs, ‘uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak’ suçundan bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak sanığın mahkemede anlattıkları ve samimi duruşu nedeniyle cezası 10 aya indirildi. Mahkeme, B.Ç.’nin cezasını...

Eskişehir’de B.Ç. isimli şahıs, ‘uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak’ suçundan bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak sanığın mahkemede anlattıkları ve samimi duruşu nedeniyle cezası 10 aya indirildi. Mahkeme, B.Ç.’nin cezasını ertelemedi ve denetimli serbestlik kapsamına almadı. Sanığın mahkemede anlattıkları ise uyuşturucunun ne tür bir kötü illet olduğunu gözler önüne serdi. Sanık B.Ç. "25 yıl uyuşturucu aldım. Hiç hayrını görmedim. Hep zararını gördüm. 7 aydır kullanmıyorum, çok rahatım ve düşünebilmenin tadını aldım.” diye mahkemede konuştu.

Alınan bilgiye göre, 40 yaşındaki B.Ç., bir süre önce uyuşturucu kullanırken yakalandı. Bunun üzerine hakkında tutanak tutuldu ve adli işlem başlatıldı. İşsiz olan B.Ç. hakkında Eskişehir Sulh Ceza Mahkemesi’nde ‘uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak’ suçundan dava açıldı. Hakim karşısına çıkan avukat talep etmediğini belirtti, hakkındaki suçlamaları kabul etti.

Hakime cezaevindeyken uyuşturucu içtiğini anlatan B.Ç, asıl Almanya’dayken 15 yaşında uyuşturucuya alıştığını söyledi. 25 yıl boyunca uyuşturucu aldığını ama hiç hayrını görmediğini kaydeden B.Ç., “Uyuşturucunun hep zararını gördüm. İlk cezayı DGM'den aldım. Bunca yıl uyuşturucu kullandım için çok pişmanım. Ama 7 aydır uyuşturucu kullanmıyorum. Şimdi çok rahatım. Düşünebilmenin tadını aldım.” diyerek uyuşturucu belasından yaşadıklarını anlattı.

Önceki savunmasını tekrar ettiğini ve polise verdiği ifadesinin de doğru olduğunu ancak aleyhe olan hususları kabul etmediğini aktaran B.Ç., “ Lehime olan hususların uygulanmasını talep ediyorum. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini talep ederim. Artık takdir mahkemenindir.” dedi.

Dosyayı son kez inceleyen mahkeme, 1 celsede kararını açıkladı. Mahkeme, sanığın uyuşturucu madde kullanmak suçundan verilen denetimli serbestlik tedbir süresi içerisinde uyuşturucu madde kullanmak sureti ile atılı suçu işlediği dosya kapsamı itibarıyla subuta erdiğinden, eylemine uyan TCK.nın 191/1.maddesi uyarınca suçun işleniş biçimine göre bir yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Yargılama sürecindeki davranışları göz önünde bulunduran mahkeme, sanığın cezasından takdiren 1/6 oranında oranında indirime giderek, cezayı 10 aya indirdi. Ancak mahkeme, sanığın sabıkasını göz önüne alarak cezasının denetimli serbestlik kapsamına alınmasına ve ertelenmesine yer olmadığına karar verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.