60 yılda 63eser yazdım

60 yılda 63eser yazdım

Yazı Hayatının 60. Yılını Konya Aydınlar Ocağı’nın ahde vefa etkinliğinde kutlayan Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, “Konyalı olarak doğdum, yaşadım ve yazdım. 60 yıllık yazı hayatıma 63 eser sığdırdım” dedi

Konya Aydınlar Ocağı’nın bu haftaki Selçuklu Salı Sohbetleri’nde, ‘Edebiyatımızın Aksakalı’  Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, 60 yıllık yazı hayatını anlattı. Konya Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’nda iki saate yakın süren sohbette Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, hatıralar eşliğinde yazı ve edebî hayatından kesitler sunarken gönül dostları da, yaşadıkları hatıralarıyla sohbete katkıda bulundular. Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güçlü’nün, gençleri şiir yazmaya ve okumaya teşvik etmek amacıyla Sezai Karakoç’un “Masal” adlı şiirini okuyarak başlayan sohbette Prof. Dr. Sakaoğlu, yazı hayatına, 15 Ekim 1957’de de İzmir’de neşredilen bir dergide çıkan hikâye ile başladığını ve daha sonra  rahmetli olan Feyzi Halıcı’nın lise öğrencileri arasında açtığı hikâye yarışmasına “Ahmet Efendi’nin Biletleri” başlığı altında 11 Aralık 1957 tarihinde kurşun kalemle yazdığını hikâye ile devam ettiğini söyledi.

ALTMIŞ YILLIK YAZI HAYATINA 63 ESER SIĞDIRDI

Altmış yıllık yazı hayatında 60’ın üzerinde kitabının neşredildiğini ve geride bıraktığı eserlerle hatırlanacağını kaydeden Sakaoğlu, emekli olalı 12 yıl olduğunu ve Türkiye’nin pek çok bölge, şehir ve üniversitelerinden özel davetler aldığını ifade ederek “Biliyor musunuz emekli oluncaya kadar 18 yıl hizmet ettiğim Selçuk Üniversitesi’nden bir defa olsun davet almadım. Ne gam!” dedi.

“KONYALI OLARAK DOĞDUM, YAŞADIM, YAZDIM”

Konuşmasına “Konyalı olarak doğdum, yaşadım ve yazdım. Elbette Konyalı olmanın gururunun yanında omuzlarımıza yüklediği sorumluluklar da olacaktı. Ben Konya’nın bana verdiğinden daha fazlasını, hiçbir karşılık beklemeden ona verdiğime inanıyorum” sözleriyle devam eden Sakaoğlu, kitaplığındaki kitaplarını, dergi, belge ve fotokopilerinin sığınabileceği emin bir limana teslim etmek isteğini belirttikten sonra “79’un içindeki yaşımla baş başa kalmanın huzurunu yağıyorum” dedi. Sakaoğlu, biraz soluklanmak için sözü eşi Öğretim Görevlisi ve Türk Üniversitesi Kadınlar Derneği Başkanı Yurdanur Sakaoğlu’na verdi. Kocası Saim Sakaoğlu ile üniversitede okurken evlendiğini ve hem kocası hem hocası olduğunu belirten Yurdanur Sakaoğlu, yaşadığı anılarını katılımcılarla paylaştıktan sonra kürsüden, “bütün haklarımı eşim Saim Sakaoğlu’na helal ediyorum” diyerek indi.

N.E.Ü Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, Av. M. Ali Uz, ayaklı kütüphaneci Hasan Yürük, Gazeteci-Yazar Seyit Küçükbezirci ve diğer tanıdıkları ile öğrencilerine de söz veren Sakaoğlu, kendisiyle ilgili güzel anıları paylaşan ve uzun ömürler dileten bütün konuşmacılara teşekkür etti. Sakaoğlu, şimdiye kadar 63 eser kaleme aldığını ve basılmaya hazır 7 kitabının daha bulunduğunu belirterek elli kişiye, “60 Yıldan Beri Yazıyorum” başlıklı altmış sayfadan müteşekkil risalesini de hediye olarak verdi.  STK’ların çiçek takdimlerinin ardından Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güçlü ve başkan yardımcısı Mustafa Sinan Ümit ile birlikte Prof. Dr. Saim Sakaoğlu’na bir teşekkür plaketi takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum