Emre Özgül

Emre Özgül

6 ilçenin belediye başkanları

6 ilçenin belediye başkanları

Seydişehir, Cihanbeyli, Ilgın, Beyşehir,  Çumra, Ereğli...

 

Belediyecilik noktasında bu 6 ilçe ne durumda?

**

2017 yılının son aylarında Merhaba Gazetesi olarak birçok ilçeye tabir yerindeyse çıkarma yaptık.

İlçe belediye başkanlarını ziyaret ettik.

Yürütülen faaliyetleri yerinde inceleme imkânı bulduk.

İlçelerin nüfusu, büyüklüğü, hassaslığı farklı olabilir. Çok normal.

Onun için ilçeler değerlendirilirken bu faktörlerin de göz önünde bulundurulması gerekiyor.

En azından ben öyle bir değerlendirme yolunu tercih edeceğim.

**

SEYDİŞEHİR

Belediye Başkanı Mehmet Tutal. Kendisi aslında eğitim camiasından gelen, teşkilat ruhunu iyi bilen bir insan. Adam gibi adam. Disiplinli ve tuttuğunu koparan bir isim. Gittiğim belediyeler arasında yatırım en çok çeken ilçe olma özelliğine sahip. İkili ilişkileri de hayli güzel. Misafirperver.

Seydişehir de kırılgan bir ilçe. Başkan, belediyeyi MHP'den devraldı. Seydişehir, hatayı kabul etmez. Başkanın odasının kapısı da açık. Hangi konu ile ilgili gelen olursa, hepsini dinliyor. Helal olsun, takdiri hakediyor. Yolun açık olsun Sayın Başkan.

**

CİHANBEYLİ

Belediye Başkanı Mehmet Kale. Siyasi tecrübesi yüksek. Babacan bir isim. Kendisi de bizimle çok yakından ilgilendi. İlçeye sessiz sedasız önemli yatırımlar yapmış.

Cihanbeyli'nin havası gerçekten başka. İlçenin ideolojik yapısını siz Konyalılar benden daha iyi bilirsiniz. Bölge gerçekten çok hassas.

Başkanın odasında otururken, çok farklı ideolojiye sahip bir vatandaş geldi. Başkana oturdu derdini anlattı.

Bize de "Benim siyasi düşüncem başkandan çok farklı. O farklı başkan ile olan iletişimimiz, başkanın çalışmaları çok farklı. Biz, kendisinden de razıyız. Bir dediğimizi iki etmiyor. Allah, razı olsun" dedi. Müthiş bir tabloydu. A partisine de mensup olsa B partisine de mensup olsa, herkes başkanın odasına rahatlıkla giriyor.

Ayrıca Mehmet Başkana bir de teşekkür etmek istiyorum. Çünkü 20 yaşında ilik kanseri olan Cihanbeyli bir kız kardeşimizin ailesi ile yakından ilgilenerek, gerekli bütün adımları attı.

**

ILGIN

Belediye Başkanı Mehmet Karahan. Kendisi genç. Samimi. Alçakgönüllü. Mesafesini korumasını bilen, harbi bir insan. Zorlu bir dönemde başkanlığa getirildi. Bölgeyi iyi bilen isim.

Amacı Ilgın Termalini ayağa kaldırabilmek. Bölgeye yatırımcı çekebilmek. Başkanın bu zorlu çalışmasına omuz vermek gerekiyor. Ilgın kaplıcaları, Türkiye'de nadir değerlere sahip ve gerçekten değerli noktalardan biri. Başkanın bundan sonraki süreçte başarılı işlere imza atacağını umuyorum. 

**

BEYŞEHİR

Belediye Başkanı Murat Özaltun. Kendisi genç bir isim. Aynı zamanda samimi. Bizimle yakından ilgilendi. Heyecanla çalışmalarını anlattı. İlçe için gerçekten bir şeyler yapmaya çalışıyor. O hissiyatı verdi. Sosyal.

Beyşehir, şuanki durumundan çok daha iyisini hakediyor.

Daha öncede yazmıştım. Beyşehir ve Gölü sadece coğrafya kitaplarından öğrenilmemeli. İlçelerin tanıtımı noktasında bütün Konyalılar'a sorumluluk düşüyor.

İlkbahar yaklaşıyor. Özellikle üniversite öğrencilerine yönelik günü birlik çekici olabilecek tarza turlar düzenlenebilir. Önemli bir tanıtım atağı. Şehir dışından Konya'ya okumaya gelen öğrencilerin her biri kendi memleketinde Beyşehir'i anlatsa... Ooo harika.

**

 

ÇUMRA

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Oğuz. Kendisi genç. Çumraya önemli yatırımları getirmek için çabalıyor. Misyon ve vizyon sahibi. Çumra ile ilgili tek konuda içim biraz buruk. Çatalhöyük gibi bir değer, yeterince parlatılamıyor. İnsanlığın ilk yerleşim yeri sessizliği haketmiyor. Başkan Oğuz'un konunun üstesinden geleceğine inanıyorum.

**

EREĞLİ 

Belediye Başkanı Özkan Özgüven. Yaşça genç sayılır.

Ereğli ile ilgili önemli bir bilgi elde ettim. Neredeyse hiçbir belediye başkanı 2 kez üst üste başkan seçilememiş. Nedendir bilmem. Ereğliler'in kendine ait haklı gerekçeleri vardır. 

Bu güzel ilçemiz de hassas. Farklı ideolojilere sahip insanları bir arada barındırıyor. İlçe en ufak bir eksiği ve yanlışlığı kaldırmaz. Halkla iç içe olmak lazım, bu gibi noktalarda. Her kesimin sevgisini kazanmak lazım. Yatırım çekebilmek kadar, insanların gönlüne girebilmek de önemli. Başarılar Özkan başkan.

**

Geriye kalan ve ziyaret ettiğimiz diğer ilçeler ile ilgili yazılarımı da paylaşacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR