560 Araç Kapasiteli Tam Otomasyonlu Otoparkın Temelini Atıldı

560 Araç Kapasiteli Tam Otomasyonlu Otoparkın Temelini Atıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak ve Türkiye'nin en yüksek kapasiteli otomasyonlu otoparkı olacak, 560 araç kapasiteli tam otomasyonlu otoparkın temelini düzenlenen törenle atıldı.Otoparkın temel atma töreninde konuşan...

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak ve Türkiye'nin en yüksek kapasiteli otomasyonlu otoparkı olacak, 560 araç kapasiteli tam otomasyonlu otoparkın temelini düzenlenen törenle atıldı.

Otoparkın temel atma töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, otopark sıkıntısına çözüm için çalışmalarını sürdüren belediyenin, Emekliler Parkı otoparkının ardından, yeni bir otoparkı daha hayata geçireceklerini söyledi. 560 araç kapasiteli tam otomasyonlu bu otoparkın Türkiye'nin en büyük projeleri arasında olacağını aktaran Cengiz Ergün, “Uzunca bir süre prosedürler nedeniyle bekleyen dev projemizin artık temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu otoparkımız 11 katlı, 560 araç kapasiteli ve tam otomasyonlu olacak. Otoparka aracını park etmek isteyen kişi, girişte aracını bırakacak ve bilgisayar sistemi ile hangi numaralı park yerine gideceği belirlenerek, otomatik mekanizma sayesinde araç kendiliğinden park edilecek. Araç geri çağrılacağı zaman da otoparkın çıkışından kart okutularak, otomatik sistemle çıkış kapısına gelecek." dedi.

Ergün, "Projemizde kurulacak olan sistem, son teknolojik donanımlarda olacak. Projemizin birer örneği İzmir'de ve İstanbul'da mevcut ancak bu kadar büyük kapasiteli ve son Alman teknolojisi ürünü olarak 560 araçlık projemiz, Türkiye'nin en büyük projesi olma özelliğini taşıyor. Türkiye’nin en geniş kapasiteli ve en son teknoloji ürünü olan bu proje, karşımızda bir yıldız olarak durmaktadır. Bu projenin aynı özelliklerinde olan ve ancak araç kapasitesi düşük olan örneği sadece İzmir’de yapılmış. Ancak 560 araç kapasiteli ilk defa Türkiye’de Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Manisa’da yapılacak. Proje bittiğinde dış görünümü ve çevre düzenlemesiyle de bu alana canlılık ve hareket kazandıracak. Binanın dış cephesinin yüzde 60 cam, yüzde 40 komposit kaplama olarak planlandı. Yani otoparka dışarıdan bakıldığında kuru bir beton yığını değil, lüks bir konut gibi görünecek. 28 milyon 891 bin artı KDV bedelli ilahesi yapılan bu projemiz 630 takvim iş gününde bitirilecek. Yapım süresini daha öne çektirmek için elimizden geleni yapacağız. İnşallah bu süreyi geri çekme çabası içerisinde olacağız.” diye konuştu.

Ergün konuşmasına şöyle devam etti: “Otomatik otopark binamız diğer otoparklara göre daha az yer kaplamasından ötürü ortaya çıkan boş alanlarda havuzlar, oturma grupları ve yeşil alanlar yapılarak halkımızın kullanımına sunulacak. Biz hizmeti beton yapmaktan sadece ibaret görmüyoruz. Yaptığımızın her hizmetin yanında mutlaka bir sosyal alanı da ekliyoruz. Çünkü biz hizmetlerimizi insan odaklı düşünüyoruz. Projelerimizi buna göre yönlendiriyoruz. 560 araç kapasiteli tam otomasyonlu otoparkımızın temelinin Manisa’ya hayırlı olmasını diliyorum.”

Yapılan duanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün ve davetliler butona basarak otoparkın temeli attı. Ergün ve beraberindekiler daha sonra inşaat alanına geçti. Burada kurban kesildikten sonra, Başkan Ergün ve beraberindekiler inşaatın temeline nazar boncuğu attı. Temel atma törenine Başkan Ergün, Baro Başkanı Zeynel Balkız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Coşkun, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, başkan yardımcıları, mülki amirler, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.