54 Geçici İşçi İş Başı Yapacak

54 Geçici İşçi İş Başı Yapacak

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi ve İŞ-KUR işbirliği ile Toplum Yararına Program kapsamında, Akşehir Belediyesi’nde çalışacak geçici işçiler 1 Temmuz 2015 Çarşamba günü iş başı yapacak.

Geçici işçilerin göreve başlaması nedeniyle Akşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda işçilerle birlikte bir toplantı yapıldı. Toplantıya Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Belediye Başkan Yardımcıları Türkan Pınar Çiğdem, Mevlüt Yiğit, Akşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Macit Kaya ve İŞKUR’a başvuruda bulunan geçici işçiler katıldı.

Proje kapsamında; 80 işçiye ihtiyaç duyulduğunu projeye 68 kişinin müracaat ettiğini söyleyen Başkan Akkaya, bu başvuran 68 kişiden 14 tanesinin evrak teslimi yapmadığını belirterek proje kapsamında 21 bayan 33 erkek olmak üzere toplam 54 kişinin 1 Temmuz-31 Aralık 2015 tarihleri arasında 6 ay süreyle geçici olarak belediyede istihdam edileceğini söyledi. Bu işin geçici bir iş olduğunun altını çizen Başkan Akkaya, işçilere bu işte çalışırken devamlı olarak çalışabilecekleri bir iş bulduklarında fırsatı kaçırmadan ayrılabileceklerini belirtti.

İşçilere bazı tavsiyelerde de bulunan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “6 aylık dahi olsa bu çalışma ortamının kıymetini bilin. Belediye biliyorsunuz bir insanın doğumundan ölümüne kadar her alanda hizmet veren bir kuruluş ve sizin kuruluşunuz, hepimizin kuruluşu. Hepimize hizmet veriyor, hepimizin bir şekilde sürekli belediye ile ilişkisi var. Onun için burada sizlerin şöyle bir anlayışla çalışmanız lazım. Şimdi bir anlamda masanın diğer tarafına geçtiniz. Daha önce belediyeden hizmet alan bireylerdiniz, şimdi belediye bünyesinde vatandaşa hizmet eden bir birey haline geldiniz. Siz belediyeden hizmet beklerken nasıl hizmet bekliyorsanız gayretli, temiz, düzgün, hızlı nasıl hizmet bekliyorsanız sizlerin de o hizmeti beklediğiniz gibi hizmet veren insanlar olmanız lazım. Bu bakımdan lütfen işimize sıkı sıkı sarılalım, işimizi gayet iyi yapalım” dedi.

Başkan Akkaya, işçilerden gelen soruları da cevaplayarak, işbaşı yapacak tüm işçilere hayırlı olsun diyerek kazasız belasız başarılı çalışma ortamları diledi. Toplantı sonunda Belediye Başkan Yardımcıları Türkan Pınar Çiğdem, Mevlüt Yiğit ve Akşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Macit Kaya tarafından işçilere çalışma koşulları ve şartları hakkında bilgilendirme yapıldı.

1 Temmuz 2015 - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında belirlenen 54 kişi, 6 ay boyunca geçici işçi olarak çalışmaya başlayacak. İş başı yapacak olan 54 kişi, Akşehir Belediyesi Park ve Bahçeler, Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.