50 yıldır Konya'yı  bilgilendiriyoruz

50 yıldır Konya'yı bilgilendiriyoruz

Her zaman hakkın, haklının ve mazlumun yanında yer alan, Konya'nın gelişimi için yayınları ile destek veren ve toplumsal sorunların çözüm odağı haline gelen Merhaba Gazetesi, 50. yaşını kutlamanın heyecanını yaşıyor.

Her kesimden okuyucunun kendini rahatlıkla bulabildiği, farklı ideolojik görüşlere gazete yayın politikasından dolayı eşit şekilde yer verildiği Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısı ile kutlama mesajları yayımlanmaya devam ediyor. Üniversite rektörleri, sektör temsilcileri, oda ve sendika başkanları ile iş dünyasından isimler 50. yıldönümü münasebetiyle Merhaba Gazetesi'ni tebrik ederek, başarılar diledi.

MERHABA'NIN HER ZAMAN BİR ÇİZGİSİ OLDU

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Merhaba Gazetesi, Konya'nın en köklü gazetelerinden biridir ve her daim çizgisi belli olan bir gazetedir. Merhaba, her zaman hakkın, haklının ve mazlumun yanında yer aldı. 2006-2008 yılları arasında 2 farklı isimle Merhaba Gazetesi'nde ben de köşe yazısı yazdım. Merhaba'ya bu anlamda nice 50 yıllar dilerim. Merhaba'nın ilk kurulduğunda çizgisi neyse bugün de aynısıdır. Özellikle yerel yazılı medyada 50 yıl ayakta kalabilmek büyük bir başarı. Merhaba Gazetesi'ni tebrik ederim. 50. yılın öncelikle gazete çalışanlarına daha sonra da Konya'ya hayırlar getirmesini temenni ederim.”

ŞEHRİN ÖNE ÇIKAN GÜZİDE KURULUŞU

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, mesajında şu ifadelere yer verdi: “ Yayın hayatına başladığı yarım asır öncesinden bugüne, yerel basınımızın güzide bir temsilcisi olarak önemli bir hizmeti yerine getiren Merhaba Gazetesi şehrimizin öne çıkan basın kuruluşları arasındadır. KTO Karatay Üniversitesi olarak bizler de gazetenin desteklerini görmekte ve nitelikli yayınlarını yakından takip etmekteyiz. Merhaba Gazetesi’nin engin tecrübesinden aldığı güçle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tarihi misyonuna yaraşır bir şekilde yoluna devam edeceğine inanıyorum. Merhaba Gazetesi’nin yöneticilerini ve tüm çalışanlarını gönülden tebrik ediyorum.”

KONYA'NIN ÖNCÜLERİNDEN BİRİ

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Konya Baro Başkanı Av. Mustafa Aladağ, mesajında şu ifadelere yer verdi: “ Konya'da çok değerli medya temsilcileri var. Merhaba Gazetesi de bunların öncü kuruluşlarından biri. 3 yıllık zaman dilimi içinde Merhaba Gazetesi'nin ilkeli duruşuna, olaylara tarafsız yaklaşımına ve etik kurallara olan bağlılığına şahit olduk. Olaylara objektif yaklaştı. Umarım bu çizgide daha nice 50 yıllar geride bırakılır. Vatandaşın sorunlarına eğilen, mazlumun yanında olan Merhaba Gazetesi, bir çizgi gazetesidir. Ekonomik kriz döneminde dahi istihdam sağladı. Ayrıca bizi de yani Baromuzu da yayınları ile hiç yalnız bırakmadılar. Her zaman yanımızda desteklerini hissettirdiler. Nice 50 yıllar dilerim.”

50 YIL AYAKTA KALABİLMEK BAŞARIDIR

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Dile kolay, yarım asır yayın yapabilmek başlı başına bir başarıdır. 50 yıl yayın hayatında yer edinebilmek zaten bir kere takdiri hak ediyor. Merhaba Gazetesi'ni büyük bir ilgi ile takip ediyoruz. Merhaba Gazetesi, Konya'nın problemlerine doğru şekilde yaklaşıyor. Bundan sonraki süreçte de inşallah aynı çizgi ve anlayış devam eder. Gazetenin dün olduğu gibi bugün ve yarın da şehrimizin tanıtımına ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum. 50. yılın öncelikle gazete çalışanlarına daha sonra da Konya'ya hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Nice 50 yıllara.”

KONYA BASININA DEĞER KATIYOR

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik, mesajında şu ifadelere yer verdi: “20 Ağustos 1969’da Türkiye’de Yarın ismiyle kurulan ve 1991’de ismini değiştiren Merhaba Gazetesi de Konya’mızın habercilik anlamında bir değeri olarak yayınını sürdürmekte, Konya basınına değer katmaktadır. Kurulduğu günden itibaren 'Önce Ahlak ve Maneviyat' anlayışıyla hareket eden Merhaba Gazetesi, bugün de prensiplerinden taviz vermeden ilkeli ve yenilikçi yayıncılık doğrultusunda kamuoyunun sesi olmaktadır. Merhaba Gazetesi’nin, bugünlere gelmesinde başta yöneticileri olmak üzere emeği geçen tüm çalışanlarını tebrik eder, nice 50 yıllara ulaşmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederim.”

KONYA'NIN EN KÖKLÜ GAZETELERİNDEN BİRİ

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, mesajında şu ifadelere yer verdi: “ Merhaba Gazetesi, yarım asırlık tecrübesi ile Konya'nın en köklü gazetelerden birisidir. Merhaba'nın kendine özgü bir yayıncılık prensibi vardır. Merhaba Gazetesi; doğru ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile de şehre ciddi katkıda bulunmuştur. Herkes gibi biz de Merhaba'yı zevkle takip ediyoruz. Aynı zihniyet ve prensip ile yola devam etmelerini temenni ederim. Şehrimizin gelişimine ve tanıtımına ciddi katkılar sunan, yayınları ile hep öncü olan Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü, çalışanlara ve Konya'ya hayırlı olsun. Nice 50 yıllara.”

50 YILLIK BAŞARI HİKAYESİ

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya İl Müdürü Abdurrahman Cüneyd Fidancı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Merhaba Gazetesi, yarım asırlık bir çınar. 50 yılı devirmiş, birikimi ve tecrübesi ile bugünlerde gelmiş Merhaba Gazetesi. kurumsallığını da büyük ölçüde tamamlamış güzide bir gazetemiz. Prensipli yayıncılık politikası ve nitelikli çalışanları ile Merhaba Gazetesi başarısından hep söz ettirmeyi başarmış. 50 yıllık bir serüven yolculuğuna çıkmak yerel medya açısından büyük bir önem arz ediyor. Merhaba Gazetesi'nin 50. yaşının başta gazete çalışanları olmak üzere, tüm basın camiamıza ve Konya'ya hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Nice yıllara.”

DOĞRULARI TAKDİR ETTİ YANLIŞLARI ELEŞTİRDİ

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan (BİK) İl Müdürü Özden Konur, mesajında şu ifadelere yer verdi: “ Merhaba Gazetesi, yayın hayatına Türkiye'de Yarın Gazetesi adı ile başladı. Konya'da güzide ve öncü olmuş kuruluş daha sonra Merhaba Gazetesi ismini aldı. Merhaba, yeniliklere imza atmış, çalışanları ile birlikte sektörü önemli hizmetlerde bulunmuş bir gazete. Ayrıca tarafsız, ilkeli bir habercilik anlayışına da sahip. Merhaba, Konyalı'nın gözü kulağı oldu. Gazete yayın politikası gereği, doğru yapılanları takdir etti, yanlışları da haklı şekilde eleştirdi. 50 yıldır bu denli önemli bir hizmetin devam ettirilmesi ki hele de bunun Anadoluda olması çok kıymetli bir iş. Daha nice 50 yıllara.”

HER DÜŞÜNCEYE İMKÂN TANIDI

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan (KGC) Başkanı Sefa Özdemir, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yazılı medyada 50 yıl ayakta kalabilmek, basit bir iş değil. Merhaba Gazetesi'ni kutluyorum. Türkiye'de Yarın ile başlayan süreç, bugünlere kadar getirildi. Merhaba Gazetesi, önemli meseleleri gündeme getirdi. Konya meselelerine de çok sahip çıktı. Bir davayı temsil etmesine rağmen, Merhaba her görüşe yayınları ile destek verdi. Her düşünceyi dile getirdi. Toplumun faydası ve yararı için yayın yaptı. Tek taraflı bir yayın politikasına hiçbir zaman sahip olmadı. 50. yılın Merhaba'ya, Konya basın camiasına ve Konya'ya hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Nice 50 yıllara.

MERHABA GAZETESİ'Nİ ZEVKLE OKUYORUZ

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Helvacızade A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Merhaba Gazetesi'ne Konya'ya bugüne değin verdiği hizmetten dolayı öncelikle teşekkür ediyoruz. Yarım asırlık bir çınar Merhaba Gazetesi'ni ilk günden bugüne zevkle ve severek alıp, okuyoruz. Merhaba Gazetesi, ilkeli bir yayıncılık ve habercilik anlayışına sahip. Dün olduğu gibi bundan sonra da gazeteyi okumaya devam edeceğiz. Merhaba Gazetesi'nin bugünlere gelmesinde emeği geçen başta yöneticileri olmak üzere, bütün çalışanlarına kurumum ve şahsım adına teşekkür ederim. Nice 50 yıllara.”

ETİK İLKELERE BAĞLI BİR GAZETE

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Memur-Sen İl Temsilcisi, Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Nazif Karlıer, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Merhaba Gazetesi, 50 yıldır yayın hayatını devam ettiriyor. Medya çalışanlarımız, çok önemli ve zorlu bir görevi yerine getirmektedir. Merhaba Gazetesi de basının etik ilkelerine doğrudan bağlı bir anlayışla kamu hizmetini yerine getirmektedir. Merhaba, toplumsal sorunlara eğilmek ve insanlarımızı doğru bilgi ile bilgilendirmek konusunda hassas bir anlayışa sahiptir. Merhaba Gazetesi'ni bizler de yakından takip etmekteyiz. 50. yılın öncelikle gazete çalışanlarına ve sonrada Konya'mıza hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ederim. Nice 50 yıllara.”

GENÇ VE ÇALIŞKAN BİR KADRO VAR

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Merhaba, Konya'da gerçekten basında duayen olarak gördüğümüz, işinin hakkını veren bir yayın kuruluşu. Merhaba, tarafsız olarak, her kesimin haberini kamuoyuna ulaştıran gazetelerimizden bir tanesi. Toplumsal olaylara duyarsız kalınmıyor. İlkeli duruşu olan, teknolojik gelişmeleri de yakından takip eden Merhaba Gazetesi, vatandaşımızın doğru bilgiyi alma konusunda büyük bir fedakârlık yapıyor. Gazetenin genç ve çalışkan bir kadrosu var. 50. yılın yeni yönetime ve gazete çalışanlarına yeni başarılar getirmesini temenni ediyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.