"5. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu" başlıyor

"5. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu" başlıyor

KTO Karatay Üniversitesi (KTO) ev sahipliğinde 26-28 Ekim 2017 tarihleri arasında KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) kapsamında düzenlenecek olan,...

KTO Karatay Üniversitesi (KTO) ev sahipliğinde 26-28 Ekim 2017 tarihleri arasında KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) kapsamında düzenlenecek olan, "5. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu"nun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

KTO Karatay Üniversitesindeki toplantıda konuşan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, UNIKOP birliğini kuruluş amacına değinerek, "KOP Bölgesi Üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari iş birlikleri yapmak, üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak ve ülkemizin gelecek vizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur. Selçuk, Niğde Ömer Halisdemir, Aksaray ve Karamanoğlu Mehmet bey üniversitelerinin dönem başkanlığının ardından 2017 yılı itibariyle Dönem Başkanlığına KTO Karatay Üniversitesi'ne geçmiş bulunmaktadır" dedi.

Rektör Sade, KOP Bölgesi olmak üzere ülkemizin zenginliklerini ve sorunlarını sektörel bazda derinlemesine araştırma, inceleme ve sorunlara ilişkin çözüm önerileri üretmeye yönelik sempozyum olacağını belirterek, "Kurulduğu günden itibaren bölge üniversitelerinin birlikte çalışma kültürünü geliştiren, ortak aktiviteler düzenlemesini sağlayan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği, her yıl bölgesel kalkınma sorunlarının masaya yatırıldığı, çözümler arandığı Uluslararası Bölgesel Kalkınma Sempozyumları düzenlenmektedir. Sempozyumla uluslararası düzeyde bilim insanlarının ve sektör temsilcilerini teorik bilimsel bilgilerinin pratiğe aktarılması hususunda buluşturarak, karşılıklı fikir alış-verişinde bulunabilmelerine imkan sağlaması hedeflenmektedir. Bu yıl KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde uluslararası olarak düzenlenecek, "5. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumunun" temel amacı başta KOP Bölgesi olmak üzere ülkemizin zenginliklerini ve sorunlarını sektörel bazda derinlemesine araştırma, inceleme ve sorunlara ilişkin çözüm önerileri üretmeye yöneliktir. Bu yıl da ele alınacak temalar, Yenilenebilir Enerji, Tarım-Kırsal Kalkınma, Sosyal ve Beşeri Kalkınma olarak belirlenmiştir. Belirlenen tematik alanlarda toplam yaklaşık 500 başvuru yapılmış olup, ulusal ve uluslararası değerlendiricilerimizin bulunduğu 40 kişilik değerlendirme kurulumuz gönderilen özetleri detaylı bir şekilde incelemişlerdir. Yapılan değerlendirme sonucunda ilgili tematik alanlarda toplam 255 bildiri kabul edilmiştir" ifadelerini kullandı.

KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan sempozyum 26-28 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum