5 İlde 1750 Öğrenci Hayatlarında İlk Kez Sinema İle Tanıştı

5 İlde 1750 Öğrenci Hayatlarında İlk Kez Sinema İle Tanıştı

Jandarma Teşkilatı'nın 175’inci yıl etkinlikleri nedeniyle Adana Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından yürütülen ‘Yarınlarımız ve Jandarma El Ele' projesi kapsamında Gaziantep, Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde toplam 1750 öğrenci sinema.

Jandarma Teşkilatı'nın 175’inci yıl etkinlikleri nedeniyle Adana Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından yürütülen ‘Yarınlarımız ve Jandarma El Ele' projesi kapsamında Gaziantep, Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde toplam 1750 öğrenci sinemaya gitti. Hayatlarında ilk kez sinemaya gittiklerini dile getiren öğrenciler, çok mutlu olduklarını ifade etti.

Jandarma Teşkilatı'nın 175’inci yıl etkinlikleri kapsamında 'Yarınlarımız ve Jandarma El Ele’ projesi ile Gaziantep'e bağlı köylerde ikamet eden ve derslerinde başarılı olan 350 öğrenci, hayatlarında ilk kez sinemaya gitme fırsatı buldu. Sabah saatlerinde Şehitkamil, Şahinbey ve Oğuzeli ilçesine bağlı köy okullarına giden jandarmalar, öğrencileri tek tek jandarma araçlarına bindirdi ve şehir merkezindeki CineMaximum sinemalarına götürdü. Hayatlarında ilk kez sinema salonuna gelmelerinden dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını dile getiren öğrenciler, öğretmenlerine ve asker ağabeylerine teşekkür etti.

İki ayrı salonda yerlerini alan ve asker ağabeyleriyle yan yana oturan öğrenciler, patlamış mısır eşliğinde animasyon filmini izledi. Yaklaşık 2 saat süren filmi beğeniyle takip eden öğrenciler unutamayacakları bir gün geçirdiklerini ifade etti. Sinema filmi izlendikten sonra öğrenciler tekrar jandarma araçlarına bindirilerek köylerine götürüldü ve ailelerine teslim edildi. Aileler ve öğretmenler çocuklara güzel bir gün yaşatan Gaziantep İl Jandarma Komutanlığına teşekkür etti.

Gaziantep'te 350 öğrenciye salonlarını açtıklarını dile getiren CineMaximum İşletme Müdürü Sedat Boran, bu öğrencilerin çoğunun hayatlarında ilk kez sinemaya gitme şansı yakaladığının bilgisini verdi. Boran, “Hiç sinemaya gitmeyen öğrencilere bu duyguyu tattırmak, çocukların bakış açısını değiştirmek istedik.” dedi.

Adana Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde CineMaximum sinemalarının katkısıyla gerçekleştirilen projenin Gaziantep dışında Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde de uygulandığı açıklandı. Aynı gün içerisinde 5 ayrı ilde toplam 1750 öğrencinin sinemaya götürüldüğü ifade edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.