4G'nin hizmete sunulma tarihi belli oldu

4G'nin hizmete sunulma tarihi belli oldu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, 4G'nin önümüzdeki yıl vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 26 Mayıs'ta yapılacak 4G ihalesinin ardından söz konusu hizmetin 1 Ocak 2016'dan itibaren hizmete sunulması planlandığını söyledi:

"GELECEK YIL HİZMETE GİRECEK"

"1 Ocak 2016'dan itibaren hizmete sunulması planlanıyor. Bu süreye kadar işletmecilerin şebekelerini 4G hizmetine hazır hale getirmeleri gerekiyor"

"VERİ HIZI 3G'YE GÖRE 10 KAT ARTACAK"

4G’ye geçilmesiyle 3G ile ulaşılan veri hızının en az 10 kat artacağına dikkati çeken Bilgin, "Video izleme, veri indirme ve akıllı mobil uygulamaları kullanma gibi hizmetler, 3G’ye oranla çok daha kolay ve çok daha hızlı sunulabilecek" dedi.

"HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDERİM"

Bilgin, 4G yetkilendirmesiyle mobil sektördeki büyümenin ivmelenerek devam edeceğini belirterek "Doğrudan ve dolaylı olarak ülkemizin büyümesine önemli katkılar sağlanacak. BTK tarafından 26 Mayıs 2015'te gerçekleştirilecek olan 4G yetkilendirme ihalesinin başta ülkemiz ve vatandaşlarımız olmak üzere tüm elektronik haberleşme sektörüne hayırlı olmasını temenni ederim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.