4/c'li Çalışanlar Döner Sermaye Konusunda Hukuk Zaferini Elde Etti

4/c'li Çalışanlar Döner Sermaye Konusunda Hukuk Zaferini Elde Etti

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, 4/C'li çalışanların en büyük mağduriyetlerinden biri olan döner sermaye konusunda bir hukuk zaferini elde ettiklerini söyledi.Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan konu ile ilgili bir...

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, 4/C'li çalışanların en büyük mağduriyetlerinden biri olan döner sermaye konusunda bir hukuk zaferini elde ettiklerini söyledi.

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan konu ile ilgili bir yazılı açıklama yaparak, ''İlimizde 4/C statüsünde çalışan birçok arkadaşımızın mağduriyetlerinden biri olan döner sermaye ödenmesi hususunda sendika avukatımız tarafından hukuki süreç başlatıldı. Bingöl Devlet Hastanesi'nde 4/C statüsünde görev yapan 2 personel arkadaşımız için verilen uzun soluklu hukuki mücadele sonuç getirdi ve bu 2 arkadaşımızın mağdur edildiği, kendilerine ödenmeyen döner sermayenin idareye başvuru süresinden itibaren ödenmesine karar verildi. Bu hukuki mücadeleden dolayı sendika avukatımızı tebrik ediyoruz. Bölge illeri için bir ilk olan bu kazanımın tüm 4/C'liler için gerçekleşmesini umuyoruz.'' dedi.

Mahkemenin almış olduğu kararın ilk olduğunu vurgulayan Arslan, ''Mahkeme 4/C'li personelin de memur statüsünde kabul edilerek, memurlara tanınan aynı özlük haklarından faydalanmasının hakkaniyete uygun olacağı ve dolayısıyla döner sermaye gelirlerinin elde edilmesinde asil görevli ile aynı oranda katkı sağlamaları nedeniyle de 4/C'li sözleşmeli personele ek ödeme yapılması gerektiği kararına vardı. Bu karar bu statü anlamıyla bir ilk olmaktadır ve 4/C'lilerin de kadroya alınması noktasında çok önemli bir aşama teşkil etmektedir.'' ifadelerini kullandı.

''Yargının bu kararı, 4/C statüsünde çalışanların mağdur edildiğini aleni bir şekilde göstermiştir'' diyen Arslan, şöyle devam etti: ''Baştan beri dile getirdiğimiz bir hususu burada bir kez daha dile getirmek istiyorum. Biz Sağlık – Sen olarak 4/C statüsünde çalışan tüm personelin hiçbir mahkeme kararına bağlı kalmadan tüm mağduriyetlerinin giderilmesini, 657'ye tabi tüm memurlar gibi kadroya dahil edilmelerini Hükümetimizden talep ediyor, bu bağlamda tüm mali ve özlük haklarına kavuşmaları gerektiği çağrısını yineliyoruz.'' CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.