45 Yıllık Muhtar: Yarım Asrı Tamamlayınca Bırakacağım

45 Yıllık Muhtar: Yarım Asrı Tamamlayınca Bırakacağım

Kartal Yakacık Çarşı Mahallesi’nin 45 yıllık muhtarı Sebahattin Çetin Turan, 30 Mart’ta yeniden seçildi.

Kartal Yakacık Çarşı Mahallesi’nin 45 yıllık muhtarı Sebahattin Çetin Turan, 30 Mart’ta yeniden seçildi. Neredeyse yarım asırdan bu yana görev yapan 76 yaşındaki Turan, 50 yılı tamamladıktan sonra yerini gençlere bırakacağını söyledi.

Mesleğinin kunduracılık olduğunu belirten ve ilerlemiş yaşına rağmen çeşitli spor dalları ile yakından ilgilenen Turan’ın muhtarlık serüveni 1969 yılında Çarşı Mahallesi’nden muhtar adayı olmasıyla başlamış. Seçimleri kazanarak 45 yıl önce göreve başlayan Turan, fakir bir ailenin çocuğu olarak büyüdüğünü belirterek şöyle konuştu: “Adaylığımı koyduğumda yaşlılar yaşımın çok genç olduğunu belirtmelerine rağmen beni muhtar olarak seçtiler. Ben de kendilerine, ‘o zaman seçilirsem bir daha muhtarlığı bırakmam’ dedim. Annem ve babamın da bu konuda çok duasını aldım. Bana hep ‘oğlum ömrün oldukça muhtar ol hep inşallah’ dediler.”

Muhtar Turan, maddi durumu iyi olan mahalle sakinlerinden yıllardır erzak yardımı toplayarak yine mahalledeki fakirlere kimse görmeden, gizlilik içinde dağıttığını söyledi. İhtilal döneminde Kartal’da görevden alınmayan tek muhtar olduğunu ifade eden Turan, sonradan öğrendiği kadarıyla zamanın askeri yönetiminin kendisi hakkında çok yönlü olarak tahkikat yaptırdığını belirtti. Turan, “Komutanlar demişler ki, ‘gece yatağından kalkar, gelir görev yapar. Paşa da demiş ‘biz niye ihtilal yaptık? memlekette huzur yok, kan gövdeyi götürüyor, böyle halka faydalı bir insanı benim haberim olmadan görevden almayacaksınız’, 45 yıllık görevim boyunca en çok bu konu hafızamda kaldı.” diye konuştu.

Yakacık bölgesinde bulunan ormanlık alanın oluşmasında 1972 senesinde öncülük ettiğini kaydeden Turan, aynı dönemde kadastrodan aynı bölgede yer dağıtıldığını, kendisine de 15 dönüm arazi verilmek istendiğini ancak fakir olmasına rağmen haram olur diye kabul etmediğini belirtti.

Muhtarlıkta 50 yılı tamamladıktan sonra yerini gençlere bırakacağını söyleyen Turan, muhtarlık görevini hayır işi olarak gördüğünü, mükafatını da ahret hayatında görmek için çalıştığını kaydetti. Bekar olduğunu ve evlenmek istediğini sözlerine ekleyen Turan, yalnız olduğu için hizmet ettiği prefabrik yapıda kendisine ait bir odada ikamet ettiğini, bu nedenle de mesai saatlerinin dışında da vatandaşlara hizmet ettiğini ifade etti.




CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.