44 gazeteciye daha basın kartı

44 gazeteciye daha basın kartı

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Basın Kartı Komisyonu’nun, 22-23 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantısında alınan karar gereği, Konya’da görev yapan 44 basın mensubu daha basın kartı almaya hak kazandı.

 Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Basın Kartı Komisyonu’nun, 22-23 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantısında alınan karar gereği, Konya’da görev yapan 44 basın mensubunun daha basın kartı almaya hak kazandığı bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan BYEGM Konya İl Müdürü Cemil Paslı, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünce oluşturulan Basın Kartı Komisyonu’nun, 22-23 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantısında, Konya’da görev yapan 42 basın mensubuna Basın Kartı, 2 basın mensubuna da Sürekli Basın Kartı verilmesi yönünde karar alındığını bildirdi. Paslı, kartların hak sahiplerine bayramdan sonra teslim edileceğini söyledi.

KONYA’DA 352 GAZETECİ BASIN KARTI SAHİBİ

Konya’da faaliyet gösteren, gazete, televizyon, radyo ve haber ajansı gibi basın yayın kuruluşlarında görev yapan basın mensuplarından 308’ inin basın kartı sahibi olduğunu ifade eden Paslı, bu rakamın alınan son kararla 352’ye yükseldiğini söyledi. Basın Kartı Komisyonunun almış olduğu kararların Konya basını adına sevindirici bir gelişme olduğunu kaydeden Paslı, emeği geçenlere teşekkür etti. Konya’da 51 basın mensubunun Sürekli Basın Kartı taşıdığını belirten Paslı, Türkiye’de sınırlı sayıda gazetecinin sahip olduğu Basın Şeref Kartını ise, Konya’da gazetecilik mesleğinin duayenlerinden Rıdvan Bülbül’ün taşıdığını söyledi. BYEGM olarak gazetecilik mesleğinin doğasındaki zorlu yolculuğu kolaylaştırmak için çalıştıklarını ifade eden Paslı, basın kartının saygın bir mesleki kimlik belgesi niteliği taşıdığını belirterek, basın kartı almaya hak kazanan basın mensuplarını tebrik etti. Basın Kartı Yönetmeliği’nin uygulanmasına ilişkin bilgilendirmelerde de bulunan Paslı, basın kartı almak için müracaat bulunan basın mensuplarının, müracaat sürecinde veya kart aldıktan sonraki süreçte görevleri ile ilgili herhangi bir değişiklik oluştuğunda, en kısa sürede il Müdürlüğü ile irtibata geçerek bildirimde bulunmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.